VIDEO Asfaltări la preţ de Slatina, pe ultima sută de metri, pentru Tel Drum, Delta ACM şi Panadria: Primăverii - 4 milioane lei, Cireaşov - peste 6 milioane lei, Artileriei – 2 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nervii şoferilor sunt puşi la grea încercare când circulă pe strada Primăverii FOTO Alina Mitran
Nervii şoferilor sunt puşi la grea încercare când circulă pe strada Primăverii FOTO Alina Mitran

Pentru şoferii care înjură de mama focului zilele acestea dacă circulă în Slatina pe străzile Artileriei şi Primăverii, o informaţie dezvăluită astăzi de reprezentanţii Primăriei Slatina, la finalul şedinţei Consiliului local: reparaţiile costă 4 milioane pentru strada Primăverii, care era „deteriorată“, 2 milioane pentru Artileriei şi în curând va intra în reparaţii şi Cireaşov, pentru peste 6 milioane lei.

Şedinţa lunară obişnuită a Consiliului Local Slatina desfăşurată în această după-amiază era cât pe ce să se termine monoton, aşa cu s-a desfăşurat, dacă la punctul „Întrebări şi interpelări“ de pe ordinea de zi consilierul local Olimpia Medaru nu ar fi întrebat - pentru că a fost întrebată la rândul său, a explicat - de ce se fac reparaţii pe strada Primăverii, o stradă nu tocmai cu probleme mari, şi cât costă reparaţiile.

Preşedintele de şedinţă, consilierul PSD Gheorghe Floricică, a încercat să-i scape pe oficialii primăriei de un răspuns concret. „Păi, şi cine vreţi să vă răspundă? Domnul administrator public nu este...“, a încercat consilierul. „Cineva care ştie despre ce este vorba!“, a insistat Medaru, în cele din urmă fiind indicat „domnu’ Dascălu“.

Pus în faţa faptului împlinit, funcţionarul a fost nevoit să facă faţă valului de întrebări. Reparaţiile pe strada Primăverii costă 4 milioane, TVA inclus, le execută firma TEL Drum, dar, ce naiba, ar fi vrut să spună Dascălu, doar sunt lucruri ştiute, firma a câştigat un contract cadru în 2013 şi în baza lui lucrează şi va mai lucra până anul viitor.

Pe strada Artileriei lucrează, în baza aceluiaşi contract, Delta ACM şi Panadria (probabil ultima în antrepriză), iar cât de curând se vor începe lucrările şi pe Cireaşov, care vor costa... peste 6 milioane lei. Pentru că suma le-a părut tuturor participanţilor la şedinţă foarte mare, funcţionarul s-a simţit dator să facă precizarea că în preţ este inclusă şi reabilitarea trotuarului de pe partea cu societatea Scadt.

şedinţa cl slatina

Întrebarea de la final a fost singurul amănunt „viu“ al şedinţei FOTO Alina Mitran

Cu jumătate de gură s-a mai spus şi firma care a realizat studiile de fezabilitate pentru respectivele lucrări, KXL (firma care apare în cel de-al treilea dosar întocmit de procurorii DNA pe numele fostului primar Darius Vâlcov, la denunţători). A fost momentul în care consilierii, vizaţi fiind cei ai Opoziţiei, au primit şi reproşul că sunt lucruri pe care ar fi trebuit să le cunoască, aprobând prin vot respectivele studii.

„Noi doar ni le-am însuşit!“, au încercat aceştia să se apere, primarul interimar Emil Popa replicând ferm: „Aţi ridicat mâna!“.

Lucrările, aşa cum preciza reprezentantul Primăriei Slatina, se realizează în baza contractului-cadru încheiat în 2013 cu Tel Drum şi Delta ACM pe patru ani, pentru peste 100 milioane lei, pentru acest an fiind prevăzuţi pentru reparaţii şi reabilitări de străzi 27 milioane lei.

Despre reparaţiile de pe str. Primăverii, la şedinţa CL Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite