UPDATE  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi caz au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean, o doctoriţă şi o asistentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Oprescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Olt... (FOTO: Mugurel Manea)
Marius Oprescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Olt... (FOTO: Mugurel Manea)

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, acuzat că a provocat un accident, pe 3 octombrie, soldat cu moartea unui bărbat, a fost reţinut, joi seară, pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă, în baza unei ordonanţe emise pe numele său de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Marius Oprescu a fost introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt încă de joi seară, fiind învinuit de ucidere din culpă după ce, în data de 3 octombrie, a fost implicat într-un accident rutier pe raza oraşului Piatra-Olt, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite şi una a decedat la trei săptămâni de la producerea accidentului.

Alături de oficialul oltean au mai fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, dr. Andrei Iordache, dr. Ecaterina Buzău - şefa secţiei Primiri Urgenţe din spital, precum şi o asistentă medicală, ultimele două persoane fiind de gardă în seara producerii accidentului.

Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, conducea, în seara de 3 octombrie, o camionetă de teren marca Toyota Hilux pe raza satului Criva ce ţine de oraşul Piatra-Olt, localitatea de reşedinţă a oficialului oltean. La un moment dat, autovehiculul condus de oficialul oltean a intrat într-o căruţă, patru persoane ajungând fiind transportate la Spitalul Judeţean Slatina.

Potrivit poliţiştilor, camioneta de teren condusă de către Oprescu a lovit din spate, violent, un atelaj nesemnalizat  în care se aflau patru persoane, printre care două femei şi un minor. În urma impactului, persoanele aflate în atelaj au fost transportate la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni.

Aici, victimele au primit îngrijiri medicale şi, în final, doar o persoană, respectiv conducătorul atelajului (un bărbat de 34 de ani din acelaşi oraş cu vicele CJ Olt) a trebuit să rămână internat din cauza leziunilor suferite. Marius Oprescu nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul rămas internat a decedat, în seara zilei de marţi – 22 octombrie, la spitalul slătinean. Marius Oprescu deţine şi funcţiile politice de preşedinte al PSD Slatina, respectiv vicepreşedinte PSD Olt.

Motivele reţinerii

Marius Oprescu este acuzat de săvârşirea a cinci infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei. Oficialul administraţiei judeţene oltene riscă, dacă va fi găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, o pedeapsă cu închisoarea de până la opt ani.

De asemenea, dr. Ecaterina Buzău este acuzată că ar fi încercat să falsifice probele alcoolemiei vicelui CJ Olt; oficial, ea este acuzată de trei infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea şi, respectiv, favorizarea infractorului.

Managerul Spitalului Judeţean Slatina - dr. Andrei Iordache, este acuzat de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice. În ce o priveşte pe asistenta medicală Maria Stanca, cea care a prelevat probele de sânge, este acuzată de favorizarea infractorului.

Cei patru urmează să fie prezentaţi, astăzi, instanţei Judecătoriei Slatina, cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile.

MAI CITIŢI:

Este oficial: Marius Oprescu, vicele CJ Olt, acuzat de cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă şi fals privind identitatea

Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite