Este oficial: Marius Oprescu, vicele CJ Olt, acuzat de cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă şi fals privind identitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Oprescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Olt... (FOTO: Mugurel Manea)
Marius Oprescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Olt... (FOTO: Mugurel Manea)

Ceea ce miercuri părea doar un zvon a devenit joi, 24 octombrie, oficial: vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost pus sub acuzare de către procurorii slătineni în urma producerii unui accident soldat cu un mort. Oficialul e acuzat de comiterea a cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă şi refuzul/sustragerea de a se supune testării pentru stabilirea alcoolemiei.

Accidentul de circulaţie provocat de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu (35 ani), la începutul acestei luni, respectiv în seara de joi – 3 octombrie, dă bătăi de cap tot mai mari celui menţionat. Cercetat, iniţial, doar pentru vătămare corporală din culpă după ce trei persoane au fost rănite în urma accidentului - una rămânând internată, Oprescu este acuzat, începând de joi – 24 octombrie, de săvârşirea a nu mai puţin de patru infracţiuni după ce victima rămasă internată a decedat în cursul zilei de marţi – 22 octombrie, la Spitalul Judeţean din Slatina.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a fost începută urmărirea penală faţă de învinuitul Marius Oprescu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: ucidere din culpă (faptă prevăzută de art. 178 alin 1, 2 din Codul penal), fals privind identitatea (faptă prevăzută de art. 293 Cod penal), vătămare corporală din culpă (faptă prevăzută de art. 184, alin. 1 şi 3 Cod penal), abuz în serviciu contra intereselor publice (faptă prevăzută de art. 248 Cod penal) şi, respectiv - refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei (faptă prevăzută de art. 87, alin. 5 din O.U.G. 195/2002 rep.).

Iar lucrurile nu se opresc aici. Tot astăzi a fost anunţat faptul că, în cadrul aceluiaşi dosar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a început procedura de urmărire penală şi faţă de dr. Ecaterina Bălănescu Buzău, medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care se afla de gardă în seara producerii accidentului de circulaţie. Procurorii slătineni o acuză pe doctoriţă de săvârşirea a trei infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice (faptă prevăzută de art. 248 Cod penal), complicitate la  fals privind identitatea (faptă prevăzută de art. 26 Cod penal raportat la art. 293 Cod penal), şi, respectiv, favorizarea infractorului (faptă prevăzută de art. 264, alin. 1, Cod penal).

Procurorii slătineni au fixat “lupa” pe zvonuri

Reamintim derularea întâmplărilor: Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, conducea, în seara de 3 octombrie, o camionetă de teren marca Toyota Hilux pe raza satului Criva ce ţine de oraşul Piatra-Olt, localitatea de reşedinţă a oficialului oltean. La un moment dat, autovehiculul condus de oficialul oltean a intrat într-o căruţă, patru persoane ajungând fiind transportate la Spitalul Judeţean Slatina. Potrivit cercetărilor poliţiştilor, camioneta de teren condusă de către Oprescu a lovit din spate, violent, un atelaj nesemnalizat  în care se aflau patru persoane, printre care două femei şi un minor. În urma impactului, persoanele aflate în atelaj au fost transportate la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni. Aici, victimele au primit îngrijiri medicale şi, în final, doar o persoană, respectiv conducătorul atelajului (un bărbat de 34 de ani din acelaşi oraş cu vicele CJ Olt) a trebuit să rămână internat din cauza leziunilor suferite. Marius Oprescu, care se întorcea de la o vizită pe teren ce se încheiase cu o masă de petrecere, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale graţie dotării premium a autovehiculului condus de acesta. Bărbatul rămas internat a decedat, în seara zilei de marţi – 22 octombrie, la spitalul slătinean.

Iar situaţia devine şi mai delicată. Astfel, deşi au existat zvonuri despre faptul că vicele CJ Olt s-ar fi aflat în stare de ebrietate la momentul accidentului, rezultatele oficiale ale analizelor de la dosar au indicat rezultatul “zero”. Cert este că oficialul oltean a refuzat testarea cu aparatul etilotest la locul accidentului, fapt pentru care a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Procurorii au strâns informaţii şi, în urma acuzaţiilor aduse astăzi vicepreşedintelui CJ Olt, se pare că au luat în calcul şi zvonurile potrivit cărora analizele de sânge din seara cu pricina ar fi fost “aranjate”, iar, acum, verifică acest lucru. 

De menţionat că Marius Oprescu deţine şi funcţiile politice de preşedinte al PSD Slatina, respectiv vicepreşedinte PSD Olt.

Dosarul se află în ancheta unui  procuror din cadrul  Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Din acelaşi ciclu vă mai recomandăm:

Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite