UPDATE Un bărbat de 41 ani a dispărut dintr-o comună din Olt. Primar: „L-am căutat azi-noapte până la ora 2.00“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dispărut olt

Un bărbat a dispărut ieri, 19 iulie 2021, din localitatea Bîrza, judeţul Olt. Bărbatul a plecat ca de obicei cu animalele la câmp, însă nu s-a mai întors, seara familia care cu aproximativ 10 ani în urmă l-a luat să-l îngrijească anunţând autorităţile.

UPDATE: Bărbatul are un handicap psihic, însă de când este îngrijit de către o familie din Bîrza nu a plecat niciodată. Este liniştit, respectuos, iar în localitate se află de aproximativ 10 ani, a declarat primarul comunei Bîrza, Ion Anuţa. Cu ani în urmă a fost găsit pe câmp, iar o familie din localitate şi-a asumat să aibă grijă de el. 

Bărbatul a plecat luni dimineaţă, în jurul orei 9,40, cu animalele la păscut, ora fiind stabilită după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din localitate. Cel mai probabil dispariţia s-a produs în intervalul 10.00 - 12.00, animalele fiind văzute nesupravegheate în jurul prânzului. 

„Poliţia îl caută, l-am căutat şi azi-noapte până la ora 2.00, am vizionat toate camerele. Acum suntem cu câinele de urmă pe teren. Pe camere se vede când a plecat, la ora 9,40, cu caprele, şi din informaţiile pe care le avem la ora 12.00 caprele erau deja singure, deci în intervalul 10.00 - 12.00 s-a întâmplat să plece, sau să... Nu ştim ce s-a întâmplat. Niciodată nu a mai plecat. Un copil cuminte“, a spus primarul Ion Anuţa.   

Ziua dispariţiei a fost una caniculară, iar cei care îl caută s-au gândit şi la posibilitatea ca bărbatului să i se fi făcut rău. Cum însă căutările nu au dat roade, se merge şi pe pista ca bărbatul să fi plecat. „L-am căutat în zona în care îşi păştea el caprele, pentru că ştim zona, l-am căutat peste tot, cu câini de urmă, cu Poliţie, cu Jandarmerie, cu ISU, dar nu e în zona aia. Ceea ce ne facem să credem că fiind foarte muncitor şi cuminte, ne e teamă să nu-l fi încântat cineva, să-l fi luat la vreo fermă pe undeva“, a mai spus primarul.

Ştirea iniţială

Mihai Cătălin Pantazi are 41 ani şi era îngrijit, de peste 10 ani, de o familie din localitatea Bîrza, bărbatul fiind încadrat în grad de handicap. Luni, 19 iulie 2021, Mihai a plecat la câmp cu caprele, însă seara nu a revenit. Îngrijorarea a fost şi mai mare când proprietarii au găsit animalele într-un lan de proumb, însă bărbatul nu era nicăieri.

„La data de 19 iulie a.c., ora 21:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt - Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Bobiceşti au fost sesizaţi de un bărbat, din comuna Bârza, judeţul Olt, cu privire la faptul că, la data de 19 iulie a.c., în jurul orelor 09:30, PANTAZI MIHAI CĂTĂLIN, de 41 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi plecat cu caprele la păscut pe un izlaz din apropierea domiciliului şi nu a mai revenit.                                      

Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituţie astenică, aproximativ 60-65 de kilograme, păr şaten, tuns scurt, ochii negrii, faţa ovală, fără semne particulare.

La momentul dispariţiei era îmbrăcat cu pantaloni trei sferturi de culoare neagră, bluză cu mânecă lungă de culoare neagră cu dungi albastre, şapcă de culoare albă şi încălţat în pantofi sport de culoare neagră“, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt. 

Poliţiştii fac apel ca cei care pot furniza informaţii care să ducă la găsirea persoanei dispărute să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112.

Vă recomandăm şi:

Minoră dată dispărută, căutată de poliţiştii ialomiţeni

O fată de 17 ani din judeţul Olt a dispărut. Fata are un tatuaj după care poate fi uşor recunoscută

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite