UPDATE  FOTO VIDEO  Un camion a fost lovit în plin de un tren care circula pe ruta Timişoara - Bucureşti. Şoferul a murit pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocamion a fost lovit de un tren, în cursul zilei de sâmbătă – 23 mai, pe raza comunei Fărcaşele, judeţul Olt. În urma impactului violent, şoferul camionului a murit pe loc. Numeroase efective de intervenţie au fost prezente la faţa locului.

UPDATE   Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Matei Basarab” Olt au anunţat că şoferul autocamionului nu a respectat indicaţiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată, fapt pentru care a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1692 Timişoara - Bucureşti. Trecerea la nivel era semnalizată acustic şi luminos.

”Echipajele de intervenţie au acţionat pentru descarcerarea şoferului autotrenului în vârstă de 48 de ani, originar din oraşul Caracal, care a fost găsit în capul-tractor al autocamionului la aproximativ 400 de metri de locul impactului, în stare de inconştienţă. Acesta a fost scos din cabina grav avariată după aproximativ zece minute, fiind preluat apoi de către personalul medical fără puls şi cu traumatisme multiple. Aceştia au început imediat manevrele de resuscitare, fără rezultat favorabil, decesul fiind constatat de echipajul ambulanţier. Conductorul de locomotivă, în vârstă de 35 de ani, din oraşul Balş, a fost rănit uşor în urma impactului, prezentând zgârieturi pe faţă şi la membrele superioare; el a fost asistat medical la locul intervenţiei”, a declarat plutonier major Alin Băsăştean, purtător de cuvânt al ISU Olt.

În momentul producerii accidentului, în tren se aflau aproximativ 160 de călători. În urma accidentului, traficul feroviar a fost întrerupt până la ora 15.45, fiind afectat traseul trenurilor de călători InterRegio 1824 Deva-Bucureşti, care a staţionat în gara Caracal,  InterRegio 1691 Bucureşti-Timişoara, care a staţionat la intrarea în comuna Fărcaşele, şi Regio 9006 Craiova-Bucureşti, care a staţionat în gara Caracal. Trenul implicat în accident a fost retras în gara Caracal, iar vagoanele au fost cuplate ulterior la trenul InterRegio 1824, care a preluat toţi călătorii care circulau spre Bucureşti

Echipele feroviare au intervenit pentru eliberarea gabaritului căii ferate şi au luat toate măsurile care se impuneau pentru reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ:  Sâmbătă, în jurul orei 12.50, un tren a lovit în plin un autocamion încărcat cu pietriş în judeţul Olt. Mai exact, accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată pe raza satului Fărcaşul de Jos din comuna Fărcaşele. Din primele informaţii se pare că bărbatul care se afla la volanul camionului şi-a pierdut viaţa pe loc. Trenul circula pe ruta Caracal - Bucureşti. Traficul feroviar este oprit între Caracal şi Fărcaşele, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La faţa locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forţe şi mijloace ale Detaşamentului Caracal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt - respectiv un echipaj SMURD, al Gărzii Stoeneşti - o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, precum şi Grupa Operativă a ISU Olt. Echipa a fost condusă de împuternicitul prim-adjunct al inspectorului-şef al ISU Olt, col. Costel Belbea, şi şeful Centrului Operaţional al ISU Olt, col. Dorel Predescu, Aceştia au ajuns la faţa locului cu o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă. În sprijinul pompierilor a venit şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. 

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

VIDEO  Soţ şi soţie, morţi în urma coliziunii dintre un tren şi o maşină la Piatra-Olt

Accident feroviar la Vişina: maşină târâtă 50 metri de un tren

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite