Un slătinean riscă puşcăria până la sfârşitul vieţii după ce şi-a ucis concubina cu ciocanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima a fost adusă iniţial în seara altercaţiei la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina
Victima a fost adusă iniţial în seara altercaţiei la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis, miercuri - 19 septembrie, trimiterea în judecată a unui slătinean în vârstă de 62 de ani care, la începutul acestei luni, şi-a bătut concubina mai mare cu şase ani încât a băgat-o în spital, iar, zilele trecute, aceasta a decedat. Deşi, iniţial, suspectul a negat că ar avea vreo legătură cu starea precară în care concubina lui a ajuns la spital, autopsia efectuată

Poliţiştii olteni l-au arestat, marţi – 18 septembrie, pe suspectul Ion Iordache, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Slatina, pentru termenul minim permis de lege de 24 de ore. Măsura a fost luată ca urmare a autopsiei efectuate de medicii legişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă din Craiova, loc unde victima Veronica G., de 68 de ani, a fost internată în stare gravă în dimineaţa zilei de 5 septembrie. Mai exact, medicii craioveni au stabilit că moartea femeii, survenită în data de 15 septembrie, a avut drept cauză mai multe lovituri violente în zona capului şi nu numai.

“Femeia care a decedat la Spitalul din Craiova a fost adusă de către suspect în stare de inconştienţă în seara zilei de 4 septembrie, orele 21.00, la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina. La momentul acela, suspectul - acum inculpat în dosar – a declarat că a găsit-o pe femeie căzută în locuinţa unde cei doi locuiau ca şi concubini. În urma unor investigaţii medicale amănunţite, medicii slătineni au decis ulterior transferarea pacientei la Spitalul Clinic de Urgenţă din Craiova unde, în data de 15 septembrie, aceasta a decedat. Din cercetările noastre efectuate între timp am reuşit să stabilim faptul că, în seara în care femeia a fost adusă la spitalul din Slatina, la domiciliul celor doi din municipiu a avut loc o altercaţie între cei doi, în urma căreia bărbatul, pe fondul consumului exagerat de alcool, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, precum şi un ciocan în zona capului”
, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Autopsia medicilor craioveni - decisivă

Bărbatul şi-ar fi dat seama, într-un final, de gravitatea faptelor sale şi, speriat fiind, a transportat-o pe femeia la Spitalul Judeţean din Slatina, dar nu a spus că el ar fi autorul stării precare în care aceasta a ajuns pe masa doctorilor. Ancheta poliţiştilor a dezvăluit circumstanţele producerii incidentului. De folos a fost şi autopsia medicilor craioveni efectuată zilele trecute, care a întărit bănuielile anchetatorilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis să îl acuze pe suspectul principal de infracţiunea de omor (foto - sediu Parchetul Olt)

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Suspectul Ion Iordache a fost arestat iniţial marţi – 18 septembrie, pentru 24 de ore. Miercuri dimineaţă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dat undă verde demarării mişcării penale şi au propus Tribunalului Olt  prelungirea reţinerii preventive a inculpatului pentru încă 29  de zile, iniţiativă acceptată de magistraţii olteni în aceeaşi după-amiază. Suspectul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor şi riscă o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite