Un fost cămin pentru copii cu nevoi speciale a fost cuprins de flăcări: un bărbat este rănit. Cum a pornit incendiul VIDEO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 28/29 iunie 2024, în orașul Balș din județul Olt. Acoperișul unei clădiri dezafectate a fost distrus, iar un bărbat de 36 ani a suferit arsuri. Intervenția pompierilor a durat peste trei ore și jumătate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 2,00, în noaptea de 28/29 iunie 2024. O clădire de pe strada Plopului din orașul Balș, județul Olt, un fost cămin pentru copii cu nevoi speciale, a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil de la o țigară. În clădirea cu regim de înălțime P+2, nefolosită astăzi, se refugiază oameni fără adăpost.

Acoperișul unei clădiri dezafectate, cu suprafața de circa 1.200 de metri pătrați, a ars complet în urma unui incendiu puternic, izbucnit, cel mai probabil, după ce o persoană a adormit cu o țigară aprinsă.  (...) La locul evenimentului au fost alocate, progresiv, forțe din cadrul Gărzii Balș și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, un autocamion cu container abroll, cu capacitatea de 10.000 de litri, o autospecială pentru intervenție la înălțime, o autospecială pentru primă intervenție și un echipaj SMURD”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Alin Băsășteanu.

Pompierii au constituit, concomitent cu misiunea de stingere a incendiului, echipe de căutare-salvare a eventualelor vicitme, atât în clădire, cât și în zona adiacentă.

Acoperișul clădirii dezafectate a ars în întregime FOTO: ISU Olt
Acoperișul clădirii dezafectate a ars în întregime FOTO: ISU Olt

În apropierea clădirii a fost identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Pacientul a fost transportat la Spitalul Balș”, au mai precizat reprezentanții ISU. 

Bărbatul rănit, găsit de echipele de salvatori, este o persoană fără adăpost, conform primelor date. Victima, care a suferit arsuri superficiale, era conștientă în momentul în care a fost preluată și transportată la spital.

Misiunea pentru stingerea incendiului produs în Balș și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ trei ore și jumătate, au mai precizat reprezentanții ISU Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite