Tânăr de 22 ani acuzat de braconaj cinegetic. Ancheta din Olt a început în 2021. „Nu țin cont, sunt criminali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 22 ani din Crâmpoia, o comună din Olt, este acuzat de braconaj cinegetic și deținere ilegală de arme. Ancheta în acest caz a început în 2021.

La domiciliul tânărului au fost găsiți trei câini de vânătoare FOTO: arhiva
La domiciliul tânărului au fost găsiți trei câini de vânătoare FOTO: arhiva

Polițiștii l-au „vizitat” pe tânăr acasă, duminică, 27 noiembrie 2022, acesta fiind bănuit și cercetat pentru acte de braconaj încă din 2021.

„La data de 27 noiembrie, a.c., polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, au efectuat o percheziție domiciliara la locuința unui bărbat cu vârsta de 22 de ani din comuna Crâmpoia, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, bărbatul era cercetat intr-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuit de fapte de braconaj, săvârșite pe parcursul anului 2021, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

La domiciliul persoanei vizate au fost găsiți trei câini din rasa ogar sau metiși folosiți la vânătoare, două trofee de vânătoare (cerbi), o armă de tir sportiv cu aer comprimat, muniție pentru arma respectivă și alte bunuri folosite la vânătoare. Tânărul nu avea permis pentru deținerea armei, au stabilit polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai IPJ Olt.

„În cauză urmează a fi extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fapta prevăzută și pedepsită de codul penal, totodată urmând a fi desfășurate activități în vederea stabilirii trasabilității armei indisponibilizate”, mai precizează reprezentanții IPJ Olt.

„Nu țin cont, sunt criminali, vânează și când sunt cu puii în burtă”

Sezonul rece este unul propice pentru pasionații de vânătoare, fie ei autorizați sau nu, iar județul Olt are peste 50 fonduri de vânătoare. Dimensiunea braconajului este înfiorătoare, apreciază președintele AJVPS Olt, Mircea Albulescu.

„Nu țin cont, sunt criminali, vânează și când sunt cu puii în burtă”, a spus Albulescu, pentru „Adevărul”.

Nu doar păsările și iepurii le cad pradă braconierilor, ci și din ce în ce mai multe căprioare.

Vânătoarea cu ogari este o practică des întâlnită, a mai spus șeful AJVPS, câinii din această rasă vânzându-se „la liber” pe Internet, pentru sume între 3.000 și 4.000 euro. Cei care practică un astfel de comerț propun târgul după efectuarea de „probe și pe timp de zi și pe timp de noapte”, a mai spus șeful AJVPS.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite