Mașină plină cu sute de păsări eviscerate, la Brăila. Leșurile fuseseră înghesuite în habitaclu

0
Publicat:

Polițiștii rutieri din Brăila au făcut o descoperire șocantă în urma unei verificări de rutină în trafic. Într-o mașină au găsit leșurile a peste 200 de păsări eviscerate.

Păsările eviscerate au fost găsite de polițiști în urma unui control în trafic FOTO arhivă Adevărul
Păsările eviscerate au fost găsite de polițiști în urma unui control în trafic FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au desfășurat o acțiune pe raza orașului Însurăței, pe 23 noiembrie, pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic și au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Stăncuța.

„În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în habitaclul autoturismului 202 cadavre de păsări eviscerate, din diferite specii, ce aparțin unui bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Italia, pasager în autoturism, care la data de 21.11.2022, ar fi participat la o vânătoare organizată pe fondul cinegetic de pe raza localității Stăncuța”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Cele 202 exemplare de vânat găsite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și stabilirii cu exactitate atât a speciilor din care fac parte, cât și a condițiilor în care au fost recoltate, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 din Legea 407/2006.

Cerb carpatin împuşcat şi tranşat de trei brăileni

Cazurile de braconaj cinegetic s-au înmulțit în ultima perioadă în județul Brăila.

Trei bărbaţi din satul Ţăcău au fost reținuți la sfârșitul lunii ianuarie 2022, deoarece au vânat fără drept un cerb carpatin, în Insula Mare a Brăilei, pe care l-au tranşat. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au reţinut trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 32 şi 47 de ani, toţi din satul Ţăcău, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 50 de kilograme de carne, două arme letale de vânătoare şi 288 de cartuşe letale de vânătoare.

„Poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2021, cei trei bărbaţi ar fi vânat un cerb, fără drept, pe un fond cinegetic de pe raza judeţului Brăila. De asemenea, aceştia ar fi folosit muniţie interzisă la deţinere, confecţionată artizanal şi ar fi efectuat uz de armă letală fără drept", a informat IPJ Braila.  

De asemenea, în urma analizelor s-a stabilit că animalul vânat este din specia cerbului carpatin. În consecinţă, cei trei bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite