Tânăr bănuit că le tăia urechile câinilor de rasă, călcat de mascați. Ce s-a găsit la percheziții

0
Publicat:

Un tânăr în vârstă de 32 ani, din județul Olt, este bănuit că ar fi supus mai mulți câini unor operațiuni chirugicale ilegale, în scopuri estetice. Anchetatorii au făcut percheziții.

La percheziții s-au găsit atât câini de rasă, cât și „maidanezi” FOTO: IPJ Olt
La percheziții s-au găsit atât câini de rasă, cât și „maidanezi” FOTO: IPJ Olt

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Olt au descins, însoțiți de luptătorii de la AcțiuniSpeciale, sâmbătă-dimineață, 18 martie, în localitatea olteană Dobrosloveni, efectuând percheziții la două adrese.

Aceștia aveau informații că un tânăr de 32 ani ar executa intervenții chirurgicale interzise de legislație. S-a întocmit și un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. 

În această dimineață, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul și reședința unei persoane fizice din comuna Dobrosloveni, județul Olt, bănuită de comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Activitățile au fost desfășurate pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care sunt efectuate cercetări pentru intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor și folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Din cercetări a reieșit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, a efectuat intervenții chirurgicale, respectiv cuparea urechilor, asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, mai spun polițiștii.

Același tânăr mai avea în spațiul percheziționat și câini de rasă comună, folosiți, suspectează anchetatorii, „pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivității acestora”.

La percheziții s-au identificat cinci câini din rasa Ciobănesc de Asia Centrală care aveau urechile cupate. Animalele au rămas în continuare în custodia bărbatului.

Cercetările continuă în acest caz „în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale care se impun“.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite