A omorât cu tractorul 11 oi care păşunau pe terenul lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele au fost găsite moarte FOTO: martor
Animalele au fost găsite moarte FOTO: martor

Un bărbat în vârstă de 32 ani, din localitatea olteană Stoicăneşti, este cercetat penal pentru că a ucis 11 oi şi a rănit alte patru, cu tractorul.

Fermierul şi-a făcut, astfel, singur dreptate, găsind o turmă de aproximativ 1.100 oi şi capre în cultura sa de grâu. Poliţiştii s-au autosesizat şi îl cercetează penal pe bărbatul care miercuri, 10 martie 2021, a acţionat pe cont propriu.

.

 „Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stoicăneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitate, conducător al unui utilaj agricol, ar fi intrat, cu intenţie, într-o turmă de circa 1100 de ovine şi caprine, întrucât acestea păşunau pe cultura sa de grâu. În urma incidentului, au fost omorâte 11 animale, iar alte 4 au fost rănite, prejudiciul urmând a fi stabilit”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru Eveniment de Olt.

Ciobanul care ar fi trebuit să îngrijească animalele le-a spus poliţiştilor că le pierduse, aşa explicând de ce turma se afla pe un teren privat. 

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, iar oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, faptă prevăzută Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor. 

IPJ reaminteşte faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă 175 din anul 2020, pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice,  poliţistului i se conferă un instrument administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia. De asemenea, poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Prin animal aflat într-o situaţie de pericol se înţelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situaţii:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit;

b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;

c) animal domestic sau animal sălbatic asupra căruia a fost practicat tirul;

d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;

e) animal domestic expus forţat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;

f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulaţie publică.

Animalul plasat în adăpost se consideră abandonat dacă deţinătorul nu solicită restituirea acestuia în termen de maximum 30 de zile de la data la care încetează aplicarea măsurii de plasare în adăpost.

Vă recomandăm şi: FOTO Ciobanii surprinşi cu turmele la păscut într-un lan de grâu au sărit la bătaie. „Poliţistul mi-a spus să revin după starea de urgenţă să depun plângere“Meditaţiile se mută online anul acesta: Elevii se pot pregăti de pe telefon prin programul Gata de Bac 2021

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite