Șoferița implicată în accidentul din Olt, în urma căruia șapte persoane au ajuns la spital, ar fi adormit la volan

0
Publicat:

O șoferiță în vârstă de 59 ani ar fi adormit la volan, autoturismul pe care-l conducea intrând pe contrasens și lovind un microbuz cu 18 copii, pe un drum din Olt. Șase persoane din microbuz, adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, dar și șoferița, au ajuns la spital.

La locul accidentului au intervenit numeroase echipaje de prim ajutor FOTO: martor
La locul accidentului au intervenit numeroase echipaje de prim ajutor FOTO: martor

Accidentul s-a produs în localitatea Deveselu, din județul Olt. O șoferiță în vârstă de 59 ani ar fi adormit la volan, autoturismul pe care-l conducea pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune cu un microbuz în care se aflau 18 minori și doi adulți. 

„La data de 2 octombrie 2023, în jurul orei 13,20, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 54, în comuna Deveselu, din județul Olt.  La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 59 de ani, din comuna Vlădila și un microbuz de transport persoane, condus de un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Caracal”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Având în vedere numărul persoanelor implicate în accident, s-a declanșat Planul Roșu de intervenție, iar la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În urma evaluării persoanelor implicate în accident s-a decis transportarea la Spitalul Municipal Caracal a șapte persoane. 

Atât șoferița, cât și șoferul microbuzului, au fost testați cu aparatul etilotest, stabilindu-se că niciunul nu consumase băuturi alcoolice. În urma evenimentului rutier, femeia în vârstă de 59 de ani și șase persoane (adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani), pasagere în microbuz, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Municipal Caracal.

„Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite