Slatina: Peste 10.000 de doze de vaccin zac în depozitul DSP Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce numărul bolnavilor de gripă porcină a scăzut considerabil, în ultima săptămână fiind depistat un singur caz, şi numărul solicitărilor pentru vaccinare a scăzut la fel de mult.

După ce au stat zeci de minute la coadă fie la centrele de vaccinare, fie la medicul de familie, numărul oltenilor care au solicitat imunizarea împotriva virusului AH1N1 s-a redus considerabil. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt are în depozit în prezent peste 10.000 de doze, rămase din ultima tranşă de 15.000 care au ajuns la Olt în urmă cu mai bine de o săptămână. Dacă înainte dozele de vaccin Cantgrip se epuizau în numai câteva ore de la primire, acum acestea zac în depozitul DSP Olt, fără a le mai solicita cineva. „DSP Olt are în stocul depozitului antiepidemic peste 10.000 de doze de vaccin gripal pandemic Cantgrip, iar numărul solicitărilor din partea pacienţilor a scăzut foarte mult“, a precizat asistent Gabriela Gogiu, reprezentanta DSP Olt.

„S-au liniştit lucrurile şi nu mă mai grăbesc“

Reprezentanţii DSP Olt sunt de părere că şi liniştea din ultima săptămână, în care a fost depistat un singur caz de gripă nouă, a dus la această situaţie. „Probabil că la noi trebuie să mai moară cineva pentru a se mai vaccina populaţia“, a precizat asistent Gabriela Gogiu. Oamenii confirmă bănuielile acestora. „Am vrut şi eu să mă vaccinez când a fost nebunia de acum două săptămâni, dar nu am mai găsit vaccin nici la medicul de familie nici la centrele de vaccinare. Acum am văzut că s-au mai liniştit lucrurile şi nu mă mai grăbesc să mă vaccinez că şi aşa am văzut la televizor câteva persoane care se plângeau după ce au făcut vaccinul“, a spus Viorica Tănase,  de 59 ani din Slatina.

Un bărbat de 39 ani, bolnav de gripă nouă

După mai bine de 6 zile în care s-au înregistrat numai câteva suspiciuni, în acest sfârşit de săptămână a mai fost confirmat un singur caz de gripă porcină în judeţul Olt. „În intervalul 29 ianuarie-1 februarie s-au înregistrat 6 cazuri suspecte şi o confirmare. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din Slatina fără ocupaţie“, a explicat asistent Gabriela Gogiu. Bărbatul, asupra căruia există suspiciuni că s-ar fi îmbolnăvit în Germania, de unde s-a întors de curând, a refuzat internarea în spital şi a solicitat tratamentul la domiciliu. De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrate în judeţul Olt 222 de cazuri suspecte dintre care 79 s-au confirmat. De asemenea, cinci persoane din Olt au murit din cauza gripei noi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite