Slatina: Echipa mobilă a Protecţiei Copilului începe recuperarea primilor 17 copii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt va învăţa câte 50 de familii la o jumătate de an cum să lucreze cu proprii copii pentru recuperare. Din echipa mobilă fac parte un psiholog, un psihopedagog, un asistent social şi un chinetoterapeut.

Echipă mobilă pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi

Echipa mobilă formată şi la Olt în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii”, finanţat prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European, a ajuns în stadiul în care să înceapă lucrul efectiv. Direcţia  de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a lansat proiectul în martie, lună în care s-au primit şi echipamentele şi autovehicului special şi a identificat primii beneficiari. Echipa formată dintr-un psiholog, un psihopedagog, un asistent social şi un chinetoterapeut va lucra la domiciliu cu 17 copii din sudul judeţului, zonele Caracal- Corabia.

Potrivit directorului adjunct al DASPC Olt Cristian Lungu, membrii echipei mobile au participat la două module de formare profesională acum două luni, iar  luna trecută a avut loc identificarea  şi selectarea a 17 beneficiari. Fiecare membru al echipei mobile a întocmit un plan d eintervenţie individualizat, pe o perioadă de şase luni.

Proiect de 2,91 milioane euro
Proiectul a rezultat în urma observaţiilor şi recomandărilor Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului şi are un buget de 2,91 milioane euro, destinat înfiinţării unor echipe mobile care să ofere sprijin copiilor cu dizabilităţi din 20 de judeţe, printre care şi Oltul. Copiii cu care se va lucra cel mai mult sunt între 3 şi 7 ani, unde se înregistrează de regulă cele mai bune rezultate.





Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite