Şcoala „Vlaicu Vodă“ ar putea avea sală de sport după 40 de ani. Investiţia se ridică la aproape 3,4 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Şcoala cu aproape 500 de elevi n-a avut niciodată sală de sport FOTO Alina Mitran“
„Şcoala cu aproape 500 de elevi n-a avut niciodată sală de sport FOTO Alina Mitran“

Singura unitate şcolară din municipiu fără o sală de sport, Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă“ (Şcoala nr. 7), beneficiază în sfârşit de bunăvoinţa autorităţilor, care supun mâine spre aprobare studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie.

Şcoala are peste 40 de ani, iar astăzi învaţă aici aproape 500 de elevi, deşi au fost vremuri şi mai bune, în care fiecare unitate din oraş şcolariza un număr aproape dublu. Cert este că aici elevii n-au făcut niciodată ora de educaţie fizică într-o sală de sport, atunci când timpul permite folosind terenul de sport din curtea şcolii, iar pe vreme rea, saltele şi aparate aşezate în clasă şi transportate la loc în magazie la sfârşitul orei.

Vă daţi seama că demersuri s-au făcut, în ultimii trei ani chiar s-au intensificat, iar acum există şi studiul de fezabilitate, suntem mai aproape decât oricând. A fost, într-adevăr, la un moment dat o propunere să folosim sala de sport a Colegiului Economic, de care suntem aproape, însă părinţii elevilor s-au opus, pentru că era nevoie să fie însoţiţi, transpirau şi se întorceau prin frig la şcoală“, a declarat directorul şcolii, prof. Ioana Vlădescu.

Investiţia totală, care presupune construirea sălii de sport pe amplasamentul actualului teren de sport, dar şi amenajarea unui teren de fotbal, se ridică la aproape 3,4 milioane lei. Punerea în practică a proiectului se estimează că va dura 15 luni, în primul an fiind alocaţi 1,25 milioane lei, iar în anul următor diferenţa.

Sala de sport va avea 8 metri înălţime şi o suprafaţă construită la sol de 725,60 m.p..„ Sistemul constructiv al sălii de sport este alcătuit din cadre de metal (stâlpi metalici şi ferme metalice) cu închideri exterioare din panouri termoizolante  tip sandwich. Acoperişul-şarpantă metalică , din ferme metalice pe care reazemă pane metalice  cu învelitoare din panouri termoizolante tip sandwich pentru acoperiş.“, se prevede în expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locali.

Elevii vor avea şi vestiare, dar şi un  teren de fotbal pentru antrenamente şi competiţii, de 26x43 m, cu gradene, împrejmuire şi instalaţie nocturnă.

Pe lista de investiţii la obiectivele şcolare slătinene se mai află în acest an construcţia unei clădiri care să deservească exclusiv Centrul de Excelenţă, clădire care se va înălţa (P+E) în curtea Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu“ Slatina (Şcoala nr. 2), pe locul unei magazii  metalice, dar şi extinderea unui corp de clădire la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite