Rezultate Evaluare Naţională 2016 Olt. Ce note au luat elevii din Olt. Opt medii de 10, 334 medii între 9 - 9,99

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei anunţă vineri, 1 iulie, rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Rezultatele pot fi contestate doar pe 1 iulie, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.

3280 elevi din Olt s-au înscris pentru susţinerea probelor în cadrul examenului Evaluarea Naţională în intervalul 27-29 iunie. Notele afişate vineri, 1 iulie, pe site-ul www.edu.ro pot fi contestate doar astăzi.

Contestaţiile la Evaluare Naţională 2016 vor fi analizate şi rezolvate în intervalul 2-4 iulie. Ulterior afişării rezultatelor finale, pe 5 iulie, elevii şi părinţii trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fişele de înscriere la liceu, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată şi pe 20 iulie să se afişeze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

Conform datelor afişate, elevii din judeţ au reuşit să obţină opt medii de 10, printre aceştia fiind şi un elev de la o şcoală din mediul rural, Şcoala Gimnazială Dăneasa. Alte peste 300 de medii se situează între 9,00 şi 9,99, un rezultat foarte bun pentru Olt.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Olt. Un singur incident, dar peste 200 absenţi la fiecare probă

Probele în Olt au decurs fără probleme deosebite, fiind înregistrat un singur incident, în prima zi de concurs, când o elevă care susţinea proba la limba şi literatura română la centrul de examen de la Şcoala Gimnazială „George Poboran“ Slatina a fost descoperită de membrii comisiei având în buzunar un telefon mobil, fapt care contravine regulamentului. Fata a motivat că a intrat în mare grabă în sala de examen, fiind în întârziere, uitând să lase telefonul în sala special amenjată pentru bagaje. Comisia a aplicat, însă, întocmai regulamentul, lucrarea elevei fiind notată cu 1.

La fiecare dintre cele două probe de concurs s-au înregistrat peste 200 de absenţi, examenul nefiind, de altfel, obligatoriu. Alţi 487 absolvenţi de gimanziu din judeţ s-au înscris deja pentru a urma, din toamnă, cursurile unei şcoli profesionale, pentru care nu este necesară susţinerea probelor Evaluării Naţionale.

Cei care au susţinut probele Evaluării Naţionale vor afla în 5 iulie rezultatele finale, pe baza cărora se va calcula media de admitere la liceu. Iată şi calendarul înscrierii:

8 – 12 iulie 2016 Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere
9 – 13 iulie 2016 Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
19 iulie 2016 Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani pâna la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017
20 iulie 2016 Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ / municipiul Bucureşti
Afişarea de către fiecare unitate din învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
21 iulie – 29 iulie 2016 Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

CITIŢI ŞI: VIDEO Evaluare Naţională 2016. Profesor de Matematică, despre subiecte: „Sunt aproape de ce se face la clasa a VIII-a, dar şi ceva de sucit neuronii“

VIDEO Evaluare Naţională 2016. Profesor: „Un elev conştiincios nu are voie să ia sub 9 la subiectele astea“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite