Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt. Procentul de promovare a Capacităţii este de 78,52% înainte de contestaţii (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu elevi şi părinţi la note la Şcoala generală "Eugen Ionescu" din Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine cu elevi şi părinţi la note la Şcoala generală "Eugen Ionescu" din Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt. Rezultatele de anul acesta în judeţul Olt de la Evaluarea Naţională 2015 sunt semnificativ mai bune decât cele de anul trecut. Astfel, dacă, anul trecut, procentul de promovare înainte de contestaţii a fost de 64,3%, de data aceasta procentul a săltat la 78,52%. Rezultatele au fost afişate prima dată pe siteul Ministerului Educaţiei www.edu.ro.

Afişarea primelor rezultate parţiale de la Evaluarea Naţională 2015 numărul celor care au mai venit după note la sediile unităţilor şcolare unde au susţinut examenul să fie foarte mic. În plus, nici informaţiile de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, care dădeau ca sigură afişarea rezultatelor la sediile centrelor de examen după ora 16.00, s-au dovedit a nu fi corecte deoarece acest lucru a avut loc undeva în jurul orei 14.30.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt

Oricum, pentru părinţii care au venit, totuşi, la sediile şcolilor pentru a vedea ”pe viu” notele obţinute de copiii lor, sau chiar pentru elevii care au venit să vadă personal notele de la Capacitate, emoţiile nu au lipsit. Strigătele de bucurie s-au împletit cu cele de dezamăgire.

”Bă, eşti prost! Am trecut Capacitatea! Uite ce note am!...”, se bucura un elev de la Şcoala generală ”Eugen Ionescu”, una dintre cele mai bune din Slatina, la vederea notelor, în vreme ce un altul, concentrat pe foile cu rezultatele de la Evaluarea Naţională, încerca să îi tempereze elanul: ”Ho, nebune, că abia ai făcut media 6, nu te mai bucura atâta!”.

”Am luat mai puţin decât credeam, dar nu o să fac contestaţie. Eu sunt mulţumit acum că am scăpat, nu a fost chiar aşa uşor cum s-a spus, chiar dacă ai făcut meditaţie”, a spus un al elev de la aceeaşi şcoală care venise să-şi vadă notele.

Părinţii care au venit la faţa locului au recunoscut că au avut emoţii mari decât copiii lor, situaţia fiind valabilă atât in timpul celor două probe ale examenului, dar şi la afişarea mediilor.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt

”Eu am aflat adineauri ce medie a luat fiica mea, m-a sunat ea să îmi spună, dar, dacă tot am avut drum pe aici de la serviciu spre casă, am zis să mă opresc şi să văd cu ochii mei notele ei. Ce să zic: sunt note bune, sunt mulţumită de fiica mea şi sper să ajungă să studieze la liceul unde îşi doreşte, aşa cum a făcut şi sora ei”, a spus Nina Dumitrache, mamă a unei fete care a susţinut Evaluarea Naţională la Şcoala generală ”Nicolae Iorga” (fosta Şcoala generală nr. 5, n.r.).

capacitate 2015 olt

Potrivit situaţiei aferentă rezultatelor de la Evaluarea Naţională 2015 de la nivelul judeţului Olt, procentul din acest an al absolvenţilor de clasa a VIII-a care au promovat cu brio examenul este mai mare decât cel înregistrat anul trecut: 78,52% în 2015 faţă de 64,3 % - înainte de contestaţii. Diferenţa este de 14 procente faţă de anul trecut şi de 32 procente faţă de rezultatele înregistrate la simulările pentru examenul de evaluare naţională pentru clasa a VIII-a.

Anul acesta, în judeţul Olt s-au înscris la Evaluare Naţională 2015 un număr total de 3.800 de elevi, deşi iniţial s-a anunţat oficial de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt că vor fi aşteptaţi să susţină examenul pentru admiterea la liceu un număr de 4.262 absolvenţi ai clasei a VIII-a. Dintre cei 3.800 elevi înscrişi s-au prezentat 3.374 elevi. 

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt. Ce note au luat elevii din judeţul Olt

Evaluare Naţională 2015 Olt. Subiecte Matematică. Piramida le-a dat bătăi de cap elevilor: ”Un subiect dificil”  (VIDEO)

Evaluarea Naţională 2015 Olt. Subiecte Română. Elevii au ieşit optimişti de la prima probă a examenului: „Ne aşteptam să fie mai greu” (VIDEO)

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite