Evaluare Naţională 2015 la matematică. Piramida a dat bătăi de cap elevilor din Olt: „Un subiect dificil“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi din Slatina la ultima probă de la Evaluare Nationala 2015
matematica  (FOTO: Mugurel Manea)
Elevi din Slatina la ultima probă de la Evaluare Nationala 2015 matematica  (FOTO: Mugurel Manea)

Elevii din Slatina care au susţinut, miercuri - 24 iunie, a doua şi ultima probă de la Evaluare Naţională 2015, au ieşit uşuraţi din sălile de examen. În judeţul Olt s-au înscris pentru a susţine examenul anterior menţionat un număr de 3.800 absolvenţi ai clasei a VIII-a. Rezultatele se vor afişa vineri – 26 iunie.

Absolvenţii clasei a VIII-a de la fosta Şcoală generală nr. 4 din Slatina, actualul Liceu cu Program Sportiv din localitate, au scăpat de primul examen al vieţii – Evaluarea Naţională. Cei care s-au prezentat la proba la matematică derulată miercuri – 24 iunie au răsuflat uşuraţi la ieşirea din şcoala unde au studiat în ultimii opt ani. Elevii au comentat în fel şi chip subiectele pe care le-au avut de rezolvat, dar aproape toţi au recunoscut că cel mai dificil subiect a fost cel cu nr. 3 despre o piramidă.

”În general, subiectele nu au fost chiar atât de dificile, mai ales că au fost punctaje peste punctaje care permiteau oricui, chiar dacă nu ştia un subiect să îl rezolve integral, să obţină la final cel puţin nota 5. Eu, unul, le-am rezolvat pe toate, dar acum nu ştiu sigur dacă le-am şi făcut bine pe toate; mai ales la subiectul 3 cu piramida, dar cred că i-am dat de capăt. Oricum, peste 70% dintre cerinţe sigur le-am îndeplinit, nu îmi fac probleme mari, dar să vedem media totală acum”, a spus o elevă la ieşirea din examen.

De o aceeaşi părere s-a arătat şi un grup de elevi de la aceeaşi şcoală. Întrebaţi fiind despre cum s-au descurcat, aceştia au spus la unison că ”de-un 5 tot am făcut”.

”Au fost destul de dificile unele întrebări, nu le-am rezolvat pe toate pentru că nu am ştiut şi decât să scriem prostii mai bine nu am scris. Dar, pe total, nu ne facem probleme faţă de notă pentru că de-un 5 tot am făcut. Am avut noroc la română că am luat note mai mari acolo, că aici (la Matematică, n.r.) nu a fost materia noastră preferată”, au spus elevii, veseli că au scăpat de examene şi se pot gândi acum la liceul pe care îl vor urma.

Rezultatele finale se vor afişa vineri – 26 iunie, şi tot atunci se vor putea depune contestaţii de către elevii nemulţumiţi, acestea urmând a fi soluţionate între 27-29 iunie. Pe data de 30 iunuie se vor afişa rezultatele finale de la Capacitate 2015.

Anul acesta, în judeţul Olt s-au înscris la Evaluare Naţională 2015 un număr total de 3.800 de elevi, deşi iniţial s-a anunţat oficial de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt că vor fi aşteptaţi să susţină examenul pentru admiterea la liceu un număr de 4.262 absolvenţi ai clasei a VIII-a. Pentru buna desfăşurare a examenului au fost organizate cca. 150 centre de examen. Lucrările vor fi corectate în cadrul a 4 centre de evaluare. Anul trecut, procentul de promovare la Evaluare Naţională a fost de 64,63 %, raportat la un număr de 3.713 absolvenţi ai clasei a VIII-a care s-au prezentat.

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

Rezolvări subiecte matematică Evaluare Naţională 2015

Adevărul oferă rezolvări pentru subiectele de la matematică, propuse la Evaluare Naţională 2015. Vă rugăm să consultaţi acest articol:

Evaluare Naţională 2015 - Rezolvare subiecte matematică

Alte ştiri despre Evaluare Naţională 2015 în Olt

VIDEO  Evaluarea Naţională 2015 OLT. Elevii au ieşit optimişti de la prima probă a examenului: „Ne aşteptam să fie mai greu”

Evaluare Naţională 2015 Olt. Peste 4.200 de absolvenţi ai clasei a VIII-a de la Olt, aşteptaţi să se înscrie la examen. Ce reguli obligatorii trebuie respectate de elevi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite