Război pe aleși între colegii de alianță. PSD Olt ia de la PNL doi primari, cinci consilieri județeni și pe fostul prefect

0
Publicat:

PSD Olt a anunțat miercuri, 8 noiembrie 2023, că a cooptat în echipă doi primari, cinci consilieri județeni, pe fostul prefect, dar și mai mulți membri ai echipei PNL Olt.

Florin Homorean a fost înlocuit din funcția de prefect în august 2023 FOTO: FB/PSD Olt
Florin Homorean a fost înlocuit din funcția de prefect în august 2023 FOTO: FB/PSD Olt

Mișcarea politică vine după luni întregi în care noul prefect de Olt (PNL) Mario De Mezzo, numit în funcție la începutul lunii august 2023, i-a atacat pe social-democrații aflați la conducerea municipiului Slatina, respectiv la conducerea Consiliului Județean Olt.

De Mezzo, dar și deputatul Gigel Știrbu, care conduce de la începutul săptămânii trecute filiala  PNL Olt, le-au reproșat, pe de altă parte, colegilor din filială că nu fac opoziție la nivel local și că se comportă ca și cum ar fi, de fapt, membri ai echipei PSD.

Cine sunt aleșii care părăsesc barca PNL

Cinci din cei 11 consilieri județeni și doi din cei 12 primari pe care îi mai are PNL Olt s-au „transferat” la social-democrați. PSD Olt controlează acum aproximativ 100 din cele 112 localități.

Bine ați venit în echipă!

Munteanu Paulică, primar Iancu-Jianu, Marijana Trepăduș, primar Șopârlița, Florin Homorean, președintele PNL Slatina, Cristian Pavel, președintele PNL Caracal, Miruna Vulcănescu, președintele PNL Piatra-Olt, și consilierii județeni, Sorin Ciucu, Ion Voicu, Gabriel Nicolescu, Gheorghe Bujgoi, Ionel Crușoveanu sunt oameni de administrație, cu experiență în dezvoltarea comunității locale și județene, conectați la realitatea zilelor noastre și care înțeleg așteptările oamenilor.

În discuțiile de astăzi, aceștia și-au exprimat dorința de a susține echipa politică a PSD Olt, la următoarele alegeri, și de a fi parte în proiectul nostru de dezvoltare a județului Olt”, au postat reprezentanții PSD Olt pe pagina oficială de Facebook.

PSD A anunțat că și-a întărit echipa cu mai mulți membri „transferați” de la PNL FOTO: FB/PSD Olt
PSD A anunțat că și-a întărit echipa cu mai mulți membri „transferați” de la PNL FOTO: FB/PSD Olt

Conflictele în filiala PNL Olt au început în august, odată cu schimbarea prefectului PNL Florin Homorean, făcută fără ca președintele de la acel moment al filialei, senatorul Liviu Voiculescu, să fi fost consultat. Florin Homorean, care a renunțat la postul de la Garda de Mediu pe care îl ocupa înainte de a fi numit prefect (pentru a putea ocupa funcția de secretar general al PNL Olt), ocupă în prezent funcția de administrator public în cadrul Primăriei orașului Drăgănești condusă de un primar PNL.

De la numirea noului prefect Mario De Mezzo au urmat și alte schimbări, de la conducerea mai multor instituții județene fiind destituiți șefii PNL din echipa senatorului Voiculescu și înlocuiți cu oameni loiali lui Gigel Știrbu, totul culminând, cu două săptămâni în urmă, cu demisia șefului PNL Olt Liviu Voiculescu. La începutul săptămânii trecute deputatul Gigel Știrbu a preluat conducerea filialei PNL Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite