Prins cu 231 km/h pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Cum a fost pedepsit șoferul

0
Publicat:

Un șofer în vârstă de 40 ani, din Dolj, a fost surprrins circulând cu o viteză de 231 km/h pe Drumul Expres Craiova-Pitești (DEx 12). În mașină se mai aflau alți doi bărbați.

Șoferul vitezoman se afla în mașină cu alți doi bărbați FOTO IPJ Olt
Șoferul vitezoman se afla în mașină cu alți doi bărbați FOTO IPJ Olt

Polițiștii Serviciului Rutier Olt l-au surprins pe șofer luni, 21 septembrie 2022, în jurul orei 10:00, pe Drumul Expres Craiova-Pitești (DEx12),  în afara localității Piatra-Olt, aparatul radar indicând o viteză  de 231 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

„Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani din municipiul Craiova, județul Dolj. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

În mașină cu șoferul vitezoman se mai aflau doi bărbați. Șoferul nu și-a putut motiva „urgența”.

Viteza excesivă, a doua cauză de producere a accidentelor rutiere grave

Polițiștii au desfășurat,  luni, 21 septembrie,  activități de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul proiectului ROADPOL – Safety Days, participanților la trafic vorbindu-li-se despre importanța respectării normelor rutiere și despre consecințele nefaste ale încălcării acestor norme. Proiectul ROADPOL – Safety Days își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Cine a avut timpul și disponibilitatea să-i asculte pe polițiști a aflat și care sunt principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, viteza fiind a doua cauză.

În primele opt luni ale anului 2022, în județul Olt s-au produs 296 de accidente, soldate cu  28 persoane decedate și rănirea gravă a altor 43.  Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 27 mai puține accidente (-8,35%), mai puțin cu  două persoane decedate (-6,66%) și cu 22 mai puține persoane rănite grav (-33,84%) .

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (19,35%), fiind înregistrate 12 accidente, soldate cu decesul a cinci persoane şi rănirea gravă a altor șapte, nerespectarea regimului legal de viteză (12,9%), fiind înregistrate opt accidente, soldate cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor opt”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.  Abaterile bicicliștilor, depășirile neregulamentare și consumul de alcool sunt și acestea abateri care se regăsesc în top-ul nedorit al cauzelor producerii accidentelor rutiere grave.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite