Primarul comunei din Olt unde sătenii luptă să-şi scape porcii de măcel demisionează din PSD: „Sunt mai multe la mijloc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul a luat hotărârea în această săptămână FOTO: Eveniment de Olt
Primarul a luat hotărârea în această săptămână FOTO: Eveniment de Olt

Primarul PSD al localităţii oltene Rusăneşti, aflat la al cincilea mandat, le-a spus sătenilor că demisionează din partid, declarând că şi-a anunţat şi şefii.

Primarul Alexandru Chirea a luat hotărârea în această săptămână, când lucrurile s-au precipitat în comună, iar după depistarea a trei focare de pestă porcină africană a venit şi ordinul prefectului ca porcii din Rusăneşti să fie toţi eliminaţi.

„Lumea mă acuză că n-am făcut tot ce am putut să-i împiedic să dea acestor ordin, autorităţile mă acuză că nu le dau concursul, eu sunt pus la mijloc, cumva. Dar nu de asta am demisionat, sunt mai multe la mijloc“, a declarat primarul, pentru „Adevărul“, confirmând că şi-a anunţat superiorii de la organizaţia judeţeană.

„Ce să zică (n.r. - şefii ierarhici), ce, credeţi că prea mult contează că pleacă un primar de comună? Eu oricum sunt în prag de pensie...“, a mai spus primarul, care încă de la apariţia primului focar în localitate a criticat autorităţile că nu intervin în judeţul vecin, Teleorman, de unde a ajuns virusul pestei porcine şi în Olt, din cauza mistreţilor bolnavi de pe un fond de vânătoare. „Ce filtre?! Doi poliţai pe pod, alea au fost filtrele!“, declara primarul pentru „Adevărul“.

La Rusăneşti oamenii sunt de cinci zile în război cu autorităţile, în încercarea de a-şi salva porcii de la măcel. Oamenii spun că animalele le sunt sacrificate inutil, pentru că în urma izolării celor trei focare nu ar mai fi apărut nicio altă suspiciune.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite