Porţi deschise de 1 Iunie la Herghelia Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porţile hergheliilor de stat tradiţionale româneşti din 13 judeţe, printre care şi cea din Olt, de la Slatina, strada Recea, sunt deschise mâine, de Ziua Copilului, între orele 9.00- 17.00.

Hergheliile de stat îşi deschid porţile pentru public. Acţiunea este organizată de R.N.P. – ROMSILVA, administratorul  Hergheliilor Tradiţionale Româneşti şi se desfăşoară mâine, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.
Micuţii slătineni pot vizita herghelia, pot face fotografii şi filma şi se pot plimba cu trăsura. Pentru grupurile organizate se vor prezenta rasele de cai, istoricul hergheliei, aspecte din activitatea de creştere, îngrijire şi pregătire a cailor, aspecte privind participările în competiţiile sportive şi trofeele câştigate de sportivii Clubului Hipic “Romsilva”.
Herghelia Slatina deţine un efectiv de 194 de cai, o oră de echitaţie costând 40 de lei. A fost înfiinţată în 1921, în comuna Brebeni, şi apoi mutată în anul 1984 la periferia Slatinei. Este singura din sudul ţării care este destinată atât sportului ecvestru, cât şi creşterii şi ameliorării genetice a cailor din rasa Furioso North Star şi pur sânge arab. Mulţi dintre caii hergheliei au fost înainte de 1989 adevărate vedete de cinema, fiind selectaţi de regizori pentru a juca în filmele istorice.
Anul acesta, Romsilva va investi circa 20,87 de milioane de lei în hergheliile de stat din ţară, printre care şi cea de la Slatina, în echipamente, grajduri, harnaşamente şi lăcaşurile unde stau cabalinele.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite