Pompierii slătineni îşi scot “jucăriile” în stradă de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii olteni îşi vor prezenta tuturor slătinenilor echipamentele şi tehnica de intervenţie (FOTO: Adevărul)
Pompierii olteni îşi vor prezenta tuturor slătinenilor echipamentele şi tehnica de intervenţie (FOTO: Adevărul)

Sâmbătă – 13 septembrie, pompierii din toată ţara vor sărbători “Ziua Pompierilor”, prilej pentru conducerea şi efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Matei Basarab" Olt de a celebra acest eveniment împreună cu locuitorii municipiului Slatina. Astfel, de la orele 11.00, locuitorii urbei vor avea ocazia de a inspecta, pe platoul din faţa Prefecturii Olt, tehnica de intervenţie a pompierilor olteni în situaţii de urgenţă.

În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ,,Matei Basarab” Olt va aniversa 166 de ani de la cel mai important moment din tradiţia armei pompierilor - lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de către pompierii din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în săptămâna premergătoare zilei de sâmbătă - 13 septembrie, I.S.U. Olt şi Asociaţia Sportivă ,,Pompierul” Olt au organizat o serie de competiţii şi concursuri de minifotbal, tenis de câmp şi şah, la care au participat peste 100 de cadre ale Inspectoratului. Cei mai buni concurenţi au primit cupe diplome şi echipament sportiv din partea A.S. “,Pompierul” Olt.

“Seria activităţilor dedicate Zilei Pompierilor din România va continua sâmbătă - 13 septembrie, când, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt din Slatina, vor fi citite mesajele oficialităţilor centrale şi judeţene cu ocazia acestui eveniment şi, de asemenea, se vor acorda diplome de onoarea instituţiilor care au sprijinit activitatea ISU Olt. Manifestările vor continua pe platoul din faţa Prefecturii Olt cu prezentarea echipamentelor şi tehnicii de intervenţie în situaţii de urgenţă a pompierilor”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Mai puteţi citi:

Marţi – 13, porţi deschise la pompierii din Slatina

FOTO  “Zestrea” pompierilor de la Olt s-a îmbogăţit cu o nouă achiziţie

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite