Poliţist din Olt, deposedat de armă într-o intervenţie domestică. Mama unui scandalagiu i-a smuls tocul cu arma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au încercat să încătuşeze un tânăr, însă mama acestuia s-a opus, totul degenerând FOTO: arhiva
Poliţiştii au încercat să încătuşeze un tânăr, însă mama acestuia s-a opus, totul degenerând FOTO: arhiva

Unui poliţist din Olt i-a fost sustrasă arma din dotare în timpul unei intervenţii. Mama unui tânăr pe care poliţiştii încercau să-l încătuşeze a intervenit şi l-a lăsat pe unul dintre poliţişti fără armă.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 30 iulie 2022, în jurul orei 19,30, în localitatea Iancu Jianu din Olt. Un bărbat în vârstă de 51 ani a sunat la 112, anunţând că fiul său îl agresează. Poliţiştii au ajuns, ar fi încercat să stea de vorbă cu tânărul, acesta a devenit recalcitrant, moment în care poliţiştii ar fi decis să-l încătuşeze şi să-l ducă la secţie pentru declaraţii. Atunci a intervenit mama tânărului, care a încercat să-i oprească pe poliţişti, unuia dintre poliţişti reuşind chiar să-i smulgă tocul cu arma. 

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Bobiceşti, care au identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, o femeie, în vârstă de 48 de ani, şi un tânăr, în vârstă de 27 de ani, toţi din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt. La vederea poliţiştilor, tânărul, cât şi femeia ar fi manifestat un comportament violent faţă de poliţişti, moment în care aceştia au procedat la imobilizarea celor doi“, au transmis poliţiştii IPJ Olt. 

Totul ar fi durat nu mai mult de 3 minute, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. 

„A fost un scandal domestic, tânărul era sub influenţa alcoolului, a devenit recalcitrant, nu respecta indicaţiile poliţiştilor şi au încercat să-l încătuşeze, să-l ducă la post, să-l calmeze şi să-i ia o declaraţie. Atunci a degenerat totul. Toată acţiunea a durat 3 minute“, a precizat  purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, procurorul Daniel Gună.

„În cauză, poliţiştii au informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş despre situaţia de fapt, fiind întocmit un dosar penal în care s-a dispus efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind continuate cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. La data de 31 iulie a.c., în urma probatoriului administrat, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, a dispus reţinerea pentru 24 de ore a femeii şi a tânărului, cei doi fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt“, mai menţionează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, într-un comunicat.

Judecătoria Balş a admis, duminică, propunerea procurorului de arest preventiv atât pentru femeie, cât şi pentru fiul acesteia, ultimul fiind acuzat de ultraj, iar mama acestuia şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

În urma întregului scandal în localitate au apărut fel de fel de zvonuri, inclusiv acela că s-ar fi tras cu pistolul sustras poliţistului. Procurorul precizează însă că acest lucru cu siguranţă nu s-a întâmplat. 

„Pistolul nu a fost scos din toc niciun moment. Nu s-a folosit pistolul, nu s-a scos din toc, s-a recuperat foarte repede, s-a constatat că era asigurat aşa cum îl avea poliţistul. Sustragerea nu presupune să fie folosită arma pentru a fi reţinută infracţiunea de nerespectare a armelor şi muniţiilor“, a mai precizat procurorul Daniel Gună.

Tânărul şi mama acestuia, care se află în arestul Poliţiei Olt, au contestat hotărârea Judecătoriei Balş, Tribunalul Olt urmând să decidă dacă rămân în arest preventiv.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dosar penal pentru un tânăr care îi obliga pe copii să se pălmuiască. Îi filma şi punea totul pe internet

Interlop periculos extrădat în ţară. „Împăratul” Ion Anton le-a cerut subordonaţilor „să-l facă tocăniţă” pe rival

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite