PNL şi PSD se bat la Slatina în plângeri penale şi sesizări. BEJ Olt a dat dreptate doar uneia dintre formaţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD Olt s-a plâns la BEJ pentru distribuirea de către PNL Olt a acestui mesaj
PSD Olt s-a plâns la BEJ pentru distribuirea de către PNL Olt a acestui mesaj

Reprezentanţii judeţeni ai PNL şi PSD îşi fac, în pragul încheierii campaniei electorale, plângeri la BEJ Olt, dar şi la Parchet. Biroul Electoral Judeţean a dat soluţii diferite.

Hora plângerilor la Parchet şi a sesizărilor la BEJ a început chiar de Ziua Naţională, când PNL Olt a sesizat Biroul Electoral Judeţean că în Slatina a început distribuirea a 4.500 de carnete de tichete sociale destinate persoanelor defavorizate, tichete care poartă fotografia primarului Emil Moţ şi un mesaj, considerat de PNL mesaj electoral. Totodată, PNL Olt a înaintat o plângere penală şi către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, sesizând faptul că primarul municipiului aduce avantaje electorale partidului din care face parte, pe banii contribuabililor.

Biroul Electoral s-a pronunţat a doua zi, respingând plângerea PNL ca neîntemeiată. A urmat o conferinţă de presă a primarului Emil Moţ, în cadrul căreia, folosind un limbaj suburban, primarul le-a cerut consilierilor locali slătineni aleşi pe listele PNL demisia, învinunindu-i că n-au avut demnitatea să-şi susţină în faţa şefilor de partid votul acordat (hotărârea de consiliu local în baza căreia s-au acordat tichetele, în fapt un regulament general privind acordarea diverselor ajutoare celor aflaţi în nevoie, a fost aprobată la începutul lunii septembrie 2016, cu votul tuturor consilierilor prezenţi).

image

Deşi cu hotărârea favorabilă a BEJ Olt în mână, primarul Moţ a decis suspendarea distribuirii tichetelor sociale prin intermediul poştei până luni, 12 decembrie. Încă nu s-a primit un răspuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, au anunţat ulterior reprezentanţii PNL.

Runda a doua

Ieri, 6 decembrie 2016, reprezentanţii PSD au adresat BEJ Olt o plângere în care se menţiona că în cursul zilei de 6 decembrie formaţiunea rivală, PNL, a distribuit în cutiile poştale, dar şi pe stradă, materiale care au fost tipărite „cu scopul de a denigra PSD prin afirmaţii mincinoase pentru a influenţa votanţii în sensul atragerii către PNL – Filiala Olt, această formaţiune politică comiţând o infracţiune electorală“. PSD solicita retragerea celor 50.000 de materiale tipărite şi amendarea PNL Olt cu suma maximă prevăzută în lege.
BEJ Olt a analizat plângerea formulată şi a dat şi verdictul: „admite plângerea formulată de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Olt , nr. 347/6.11.2016, ca fiind întemeiată. Interzice difuzarea şi dispune înlăturarea din spaţiul public a materialului electoral care conţine sintagme referitoare la PSD“. BEJ a mai hotărât şi sesizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii. Hotărârea BEJ este disponibilă AICI.

În respectivul pliant PNL îi punea în antiteză pe Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea, numele vehiculate pentru funcţia de prim-ministru. „Credem că nu am încălcat legea spunând despre Liviu Dragnea că este un infractor condamnat la doi ani şi jumătate de puşcărie, pentru că acesta este un adevăr“, a susţinut astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Slatina, Andrei Iordache.  Cât despre retragerea acestor materiale electorale, au fost deja împărţite, a mai spus Iordache.

CITIŢI ŞI: Gâlceavă pe tichetele sociale la Slatina. Primarul a suspendat distribuţia până după alegeri

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite