Patroni dornici de îmbogăţire rapidă, acuzaţi de evaziune fiscală cu produse petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi, unul din comuna Izbiceni, judeţul Olt, şi celălalt din Tr. Măgurele, judeţul Teleorman, sunt acuzaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală cu produse petroliere accizabile. Prin maşinaţiunile derulate, cei doi indivizi şi-ar fi băgat în buzunar în mod ilegal peste 1 milion de lei.

Totul s-a declanşat la începutul acestei săptămâni, respectiv marţi – 15 septembrie, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, i-au reţinut pentru 24 de ore pe cei doi bărbaţi mai-sus menţionaţi. 

”Cei doi bărbaţi sunt bănuiţi că, în calitate de administratori al unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comerţul cu produse petroliere, cu sediul social în comuna Izbiceni, ar fi înregistrat, în perioada 2009 - 2012, achiziţii nereale cu produse petroliere accizabile în valoare totală de 1.914.063,61 lei de la o societate comercială din Brăila. În realitate, combustibilul - 487.433 litri, ar fi fost aprovizionat de la o societate comercială din judeţul Sibiu şi vândut unor firme cu profil minier din judeţul Mehedinţi fără a fi înregistrat în contabilitate”, a afirmat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a celor doi bărbaţi se ridică la 1.065.119 lei, sumă reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit.

Miercuri - 16 septembrie, prin ordonanţă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus măsura controlului judiciar în cazul celor doi bărbaţi pentru o perioada de 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Tun financiar de 15 miliarde lei vechi prin afaceri cu zahăr la Corabia

Om de afaceri din Spineni, arestat pentru comerţ ilegal cu autoturisme

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite