Legumicultorii din Olt au plecat către Alba cu ajutoare pentru semenii loviţi de viituri. „Dacă nu ne ajutăm între noi...“

0
0
Fermierii din Grădinari au strâns tone de legume FOTO: Facebook/Ion Păunel
Fermierii din Grădinari au strâns tone de legume FOTO: Facebook/Ion Păunel

Mai multe maşini încărcate cu legume, în mod special, dar şi cu alte alimente, saltele şi alte bunuri, au plecat, miercuri, 21 iulie 2021, din judeţul Olt către sinistraţii din judeţul Alba.

Fermierii din două importante bazine legumicole din Olt, Giuvărăşti şi Grădinari, s-au mobilizat şi au încărcat mai multe maşini cu produse, fiind deja pe drum către judeţul Alba, unde vor duce produsele colectate într-un depozit indicat de autorităţile locale. 

La Giuvărăşti, o comună din sudul judeţului Olt, vestită pentru legumele care se produc aici,  au fost colectate1,5 tone cereale, 500 kg legume, 23 litri ulei, 100 kg făină, precum şi haine, dar şi suma de 7.710 lei, delegaţii pornind miercuri-dimineaţă către Roşia Montană, una dintre localităţile lovite de viituri, din judeţul Alba.

În cealaltă margine a judeţului, la Grădinari, de asemenea o comună de legumicultori, s-au strâns aproape 2 tone de tomate roşii, 500 kg de castraveţi, 500 kg vinete, 500 kg de vinete, aceeaşi cantitate de varză, dar şi ardei şi dovlecei.

 Oamenii au reuşit să cumpere şi 10-12 saltele pe care să le poată dona celor care au fost pentru prima dată încercaţi în cursul săptămânii trecute, pentru ca în urmă cu două zile apa să le intre din nou în curţi şi case.

legumicultorii din olt au strâns ajutoare pentru sinistraţii din Alba

Oamenii au răspuns apelului prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, şi al directorului Direcţiei Agricole Olt, Gabriela Andronie, în foarte scurt timp reuşind să colecteze aceste produse şi să se şi organizeze pentru a le duce la destinaţie. „Facem atât cât putem. Suntem convinşi că oamenii au nevoie nu doar de legume, au şi alte nevoi, atât am reuşit acum. Dacă nu ne ajutăm noi pe noi... Sper din suflet ca şi alte comunităţi din Olt, şi nu numai, să se implice. Mă voi ocupa personal de asta în localitatea Pleşoiu, de unde sunt“, a declarat fermierul Ion Păunel, reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, aflat în drum spre Alba.

Vă recomandăm şi:

Viituri cu repetiţie în Apuseni. Locuinţe din Ocoliş şi Roşia Montană inundate a treia oară FOTO

Şcolile din Roşia Montană, afectate grav de inundaţii. Apel disperat pentru ajutor FOTO

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite