Şcolile din Roşia Montană, afectate grav de inundaţii. Apel disperat pentru ajutor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala de la Gura Roşiei a fost inundată
Şcoala de la Gura Roşiei a fost inundată

Viiturile produse la sfârşitul săptămânii trecute au afectat, pe lângă gospodăriile oamenilor, şi unităţi de învăţământ. La Roşia Montană situaţia este disperată.

Cea mai gravă situaţie din acest punct de vedere este la Roşia Montană, unde apa a intrat în Şcoala Gimnazială ”Cloşca” Cărpiniş, Şcoala Primară Gura Roşiei şi grădiniţa din Gura Roşiei.

Duminică şi luni, mai mulţi voluntari s-au mobilizat pentru a scoate mâlul rămas în urmă, dar efortul acestora trebuie susţinut şi cu resurse financiare pentru achiziţionarea de bunuri necesare elevilor în anul şcolar ce va începe în septembrie. 

”Şcolile din structurile arondate şcolii noastre au suferit mari pagube materiale. Apa a fost până la geamuri, în curte şi în interior, acum a rămas doar mâlul. Mobilierul şcolar este distrus, manualele şcolare, parchetul, pereţii dulapurile, etajerele, calculatoarele. Avem mare nevoie de ajutor sa refacem ceea ce am avut, sa putem intra la toamna în sălile de clasă cu elevii. Am fost întrebaţi cum putem fi ajutaţi. Oameni de bine vor sa ne ajute! Persoana de contact: director Caproş Gabriela Adela 0731-317116”, acesta este apelul lansat de reprezentanul Şcolii Gimnaziale ”Simion Balint”.

scoala rosia

Un cont bancar pentru donaţii a fost deschis la Banca Transilvania: RO77BTRLRONCRT0006457501/CUI 12864507, titular - Şcoala Gimnazială ”Simion Balint”, Comuna Roşia Montană, nr. 188, jud. Alba, cod 517615.

scoala rosia
scoala rosia

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

A furat cardul unei colege de serviciu şi a făcut 20 de cumpărături cu valori mai mici de 100 de lei

 

Florin Cîţu, în Apuseni. Premierul anunţă sprijin financiar urgent pentru oamenii afectaţi de inundaţii FOTO VIDEO

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite