Viituri cu repetiţie în Apuseni. Locuinţe din Ocoliş şi Roşia Montană inundate a treia oară FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul comunei Ocoliş a fost măturat din nou de ape. Foto: ISU Alba
Centrul comunei Ocoliş a fost măturat din nou de ape. Foto: ISU Alba

Inundaţiile au lovit din nou comunele Roşia Montană şi Ocoliş din Alba, greu încercate după viiturile produse la sfârşitul săptămânii trecute.

Mai multe gospodării au fost din nou acoperite de apă. La Cărpiniş (Roşia Montană), de exemplu, apa a intrat marţi pentru a treia oară într-o locuinţă, în ultimele patru zile. La fel, în comuna Ocoliş ploile au provocat din nou ieşirea văii din matcă pe strada principală din localitate.

Viitura a adus aluviuni în aceeaşi zonă afectată în urmă cu patru zile. Valea a reintrat în matcă ca urmare a intervenţiei utilajelor grele aparţinând Apelor Române. Nu au fost persoane afectate dar gospodăriile curăţate zilele trecute au necesitat din nou intervenţia pompierilor.

Marţi dimineaţă, DN75 a fost blocat de aluviuni în zona oraşului Baia de Arieş. După circa două ore s-a reuşit deblocarea traficului de o bandă de circulaţie.

În zonele afectate din Apuseni acţioneză aproximativ 100 de angajaţi de la Pompieri, Jandarmerie, Poliţie şi Armată. La acesţia se adaugă zeci de voluntari care au sărit în sprijinul vecinilor afectaţi de viituri. În total, circa 120 de locuinţe din 13 localităţi au fost afectate, dintre care aproximativ 10 au fost distruse integral.

inundatii apuseni alba

De asemenea, 18 autoturisme au fost luate de ape, iar zeci de animale au decedat. Guvernul a deblocat primele ajutoare pentru comunităţile locale şi urmează să acorde sprijin financiar pentru oameni.

inundatii apuseni alba

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

A furat cardul unei colege de serviciu şi a făcut 20 de cumpărături cu valori mai mici de 100 de lei

 

Florin Cîţu, în Apuseni. Premierul anunţă sprijin financiar urgent pentru oamenii afectaţi de inundaţii FOTO VIDEO

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite