Impact nimicitor la Bârza-Olt între un tren şi un autoturism soldat cu un mort şi doi răniţi grav

0
0

Un bărbat a decedat şi alte două au fost grav rănite, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui accident feroviar dintre un tren de marfă şi un autoturism produs în satul Braneţ din comuna Bîrza, judeţul Olt. Autospeciale sanitare şi ale pompierilor au intervenit la faţa locului pentru a salva ce se mai putea. Accidentul a blocat traficul feroviar pentru câteva ore.

Impactul dintre autoturismul menţionat şi trenul de marfă 41653 a avut loc în jurul orelor 02.30. Accidentul feroviar s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere mecanice amplasată pe raza localităţii anterior menţionate. Conform informaţiilor reprezentanţilor echipajelor de intervenţie, vinovat de producerea tragediei se face şoferul autoturismului, un bărbat de 38 de ani din comuna Pârşcoveni, care nu ar fi respectat semnalele trecerii la nivel cu calea ferată, ba chiar a rupt bariera şi a ajuns apoi pe sine, moment în care a fost izbit de trenul de marfă.

”La faţa locului s-au deplasat 13 pompieri din cadrul Gărzii Balş şi de la Detaşamentul Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt cu două autospeciale complexe pentru intervenţie şi descarcerare, precum şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul militarilor au venit şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, dar şi o ambulanţă tip C de la SMURD Dolj. Echipajele de descarcerare au acţionat pentru scoaterea celor două victime încarcerate din autoturism – printre care şi şoferul care era decedat, iar o a treia victimă - respectiv un bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna Pârşcoveni – a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina”, a precizat plutonier major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Matei Basarab” Olt.

În ce priveşte a doua victimă, pasager în autoturism – un bărbat de 44 de ani tot din comuna Pârcoveni aflat pe bancheta din spate, a fost preluat de ambulanţa SMURD Dolj cu un traumatism cranio-facial şi traumatisme la membrele inferioare, şi transportat la Spitalul nr. 1 Craiova.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

VIDEO  Soţ şi soţie, morţi în urma coliziunii dintre un tren şi o maşină la Piatra-Olt

FOTO+VIDEO  Un camion a fost lovit în plin de un tren care circula pe ruta Timişoara-Bucureşti. Şoferul a murit pe loc

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri