Imagini virale cu opt șoferi care se strecoară printre bariere la trecerea la nivel cu calea ferată. „Alo, vede cineva?” VIDEO

0
Publicat:

Un video în care mai mulți șoferi sunt surprinși ocolind barierele coborâte la trecerea la nivel cu calea ferată și trecând fără grijă, deși erau și semnalele luminoase în funcțiune, au atras și atenția polițiștilor care acum efectuează cercetări pentru a-i identifica pe șoferi.

image

Imaginile au fost postate zilele trecute și s-au viralizat pe Tik-Tok. Conform mesajului care le însoțește, totul se întâmplă la o trecere la nivel cu calea ferată din județul Olt. În timp ce prima mașină oprită  așteaptă trecerea trenului și ridicarea barierelor, pe lângă aceasta se strecoară alte mașini, și nu puține, care ocolesc barierele coborâte și își continuă drumul, spre stupefacția șoferilor opriți regulamentar. 

Ia uitați-vă! Sutem la barieră, aici, și ce să vedeți! Ăsta e șmecher, ăsta trece printre bariere, n-are nicio treabă. Unu, doi, ia uite, vine altul... Păi, de ce mai sunt, mă, barierele astea, dacă toată lumea trece? Aloo! Vede cineva? Ferească-Dumnezeu, numai în Caracal poți să faci așa ceva. Barierele sunt de formă, toată lume atrece, toată lumea n-are niciun stres” , se aude comentariul care însoțește video-ul de 38 secunde.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt a recaționat, anunțând că se fac cercetări pentru a fi identificați șoferii care au încălcat regulile de circulație și nu au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. 

Conform polițiștilor, faptele s-ar fi petrecut duminica trecută, 21 iulie 2024, fiind vorba de opt șoferi care au încălcat legislația, potrivit imaginilor. 

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, privind faptul că mai multe autoturisme ar fi circulat pe un drum public din județul Olt și ar fi traversat calea ferată, în timp ce barierele erau coborâte și semnalele luminoase erau în funcțiune, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt este abilitat să comunice următoarele:

La data de 23 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Caracal s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări pentru a stabili situatia de fapt.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 21 iulie a.c., în timp ce circulau pe Drumul Național 6, la ieșirea din municipiul Caracal, conducătorii a opt autovehicule nu ar fi respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii efectuează verificări în acest caz, pentru identificarea conducătorilor auto care au comis abaterile și sancționarea acestora „conform articolului 138 din Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice”, mai precizează IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite