Un șofer a distrus cu mașina bariera la trecerea la nivel cu calea ferată. Trenurile circulă și cu 140 km/h în acea zonă VIDEO

0
Publicat:

Întâmplarea a avut loc înainte de trecerea trenului RE 10065 care circulă pe relaţia Ploieşti Sud - Bucureşti Nord, imaginile fiind surprinse de camerele video şi transmise Poliţiei.

Un șofer inconștient a fost surprins de camerele video în timp ce spulberă bariera la trecerea la nivel cu calea ferată.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a CFR Infrastructură, însoțite de un comentariu mai lung.

Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice și luminoase, dar și barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconștientă care a provocat, pe de o parte, nefuncționarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar pe de altă parte prelungirea timpilor de circulație ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulație pentru tranzitarea pasajului, în condiții de siguranță. Menționăm faptul că această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată BRAZI - CRIVINA, unde viteza maximă de circulație a trenurilor este de 140 km/h!!!!

Șoferul a distrus barierele de la trecerea de cale ferată FOTO: Captură video
Șoferul a distrus barierele de la trecerea de cale ferată FOTO: Captură video

SEMNALELE DE CULOARE ROȘIE, care obligă participanții la trafic să oprească, SUNT APRINSE, însă conducătorul auto forțează trecerea și spulberă unul dintre brațele barierei!!!!

Barierele erau în curs de coborâre pentru trecerea trenului RE 10065, care circulă pe relația Ploiești Sud - București Nord !

Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului care a ignorat semnalizarea la trecerea la nivel și a talonat bariera, un real pericol public, din punctul nostru de vedere, pentru siguranța traficului rutier și feroviar!!!!!

FR SA va sprijini în continuare acțiunile Poliției Rutiere în vederea identificării conducătorilor auto, care încalcă în mod voit regulile de circulație prevăzute de CODUL RUTIER, prin monitorizarea traficului la trecerile la nivel și transmiterea tuturor imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, astfel încât împreună să contribuim la reducerea numărului de accidente/incidente rutiere la TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ!

Reamintim participanților la trafic importanță respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece:

O astfel de inconştienţă pune în pericol atât vieţile conducătorilor auto, dar şi vieţile celor pe care îi transportă!

O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor!

O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!

O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, scrie pe Facebook CFR Infrastructura.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite