FOTOGALERIE  Primăria Slatina dă lovitura şi primeşte terenul fostei Unităţi Militare 01217

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul fostei unităţi militare de artilerie din Slatina se întinde pe o bună bucată din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, fiind la doi paşi de gară    (FOTO: Mugurel Manea)
Terenul fostei unităţi militare de artilerie din Slatina se întinde pe o bună bucată din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, fiind la doi paşi de gară    (FOTO: Mugurel Manea)

Ministerul Apărării a fost de acord, după cinci ani de tergiversări, să încredinţeze Primăriei municipiului Slatina terenul fostei Unităţi Militare 01217. Mai exact, suprafaţa pe care municipalitatea urmează să o primească însumează nu mai puţin de 11,7 hectare. Autorităţile locale intenţionează să amenajeze aici locuinţe, zone de agrement, spaţii verzi şi comerciale. În schimb, Ministerului Apărării ar urma să i se a

Schimbul “teren contra locuinţe” între Ministerul Apărării şi Primăria Slatina, având ca monedă de troc aproape 11,7 hectare din suprafaţa fostei U.M. 01217 de pe strada Tunari, a fost legiferat de Consiliul Local în cadrul unei şedinţe extrordinare derulate vineri – 7 septembrie. Aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren din oraş rămasă neutilizată în niciun fel de la închiderea activităţii în urmă cu câţiva ani, după restructurările operate în armată.

Municipalitatea ar trebui ca, în următorii doi ani, să realizeze 48 de locuinţe pe care să le încredinţeze ministerul amintit. Pe de altă parte, tot primăria are obligaţia ca, în următorii cinci ani, să amenajeze pe terenul în cauză: locuinţe, zone de agrement, spaţii verzi şi comerciale. Cu alte cuvinte, întreaga zonă ar urma să capete un nou "look".

Clădirile unde până acum ceva ani dormeau militari în termen se degradează pe zi ce trece

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Acum, că s-a semnat aprobat proiectul de hotărâre în Consiliul Local, mai trebuie să obţinem avizul de legalitate din partea Prefecturii şi, până miercuri – 12 septembrie, vom trimite toate aceste documente la Bucureşti pentru că în această zi are loc şedinţa de guvern unde va fi aprobată oficial această preluare a terenului fostei Unităţi Militare de Artilerie din Slatina, inclusiv construcţiile existente deja aici. Noi, Primăria Slatina, ne dorim de foarte mult timp acest teren pentru că, la urmei, el este al municipalităţii şi, la momentul actual, nu foloseşte nimănui să stea degeaba şi plin de bălării. El chiar dăunează, ca aspect vizual, imaginii oraşului”, a declarat viceprimarul Slatinei, Minel Prina.

Viceprimarul Prina: “Condiţiile transferului sunt super k lumea”

Trebuie menţionat că nu tot terenul fostei U.M. 01217 va intra în posesia primăriei din Slatina. Astfel, municipalitatea va primi “doar” 11.680 hectare din suprafaţa totală de 14 hectare. Restul terenului ce nu va fi preluat de autorităţile locale aparţine Ministerului Sănătăţii în urma unui proiect de lege aprobat în anul 2008, prin care ministerul menţionat se angaja să construiască un spital regional. Planurile au rămas înscrise doar pe hârtie şi în prezent. Reprezentanţii primăriei au precizat că încearcă să obţină şi acest “rest” de trei hectare, dar nu au putut avansa niciun termen de finalizare a demersurilor.

Trebuie menţionat că primăria slătineană urmează să pună mână simultan şi pe două pavilioane ale Armatei în municipiu, cunoscute sub numele de “Cercul Militar Slatina” şi amplasate pe strada Ionaşcu. Primăria va avea obligaţia de a reabilita imobilul unde se află pavilioanele după cum va crede de cuviinţă în următorii doi ani.

Demn de precizat este că, în caz că nu va respecta termenii schimbului, terenul de 11 hectare de pe strada Tunari va reintra în proprietatea Ministerului Apărării. Viceprimarul Minel Prina s-a arătat însă optimist că instituţia pe care o reprezintă nu va avea probleme în acest sens, durata de cinci ani pentru finalizarea investiţiilor fiind apreciată de acesta ca una “super k lumea”.
 

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri