FOTO Ziua Porţilor Deschise pentru Copii organizată de Jandarmeria Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au avut ocazia de a proba orice echipament al jandarmilor pe care l-au văzut
Copiii au avut ocazia de a proba orice echipament al jandarmilor pe care l-au văzut

Câteva unităţi ale Jandarmeriei Olt din judeţ au organizat, marţi – 2 iunie, Ziua Porţilor Deschise pentru Copii. Este vorba despre unităţile de jandarmeri din oraşele Slatina, Caracal şi Corabia. Peste 300 de copii au călcat pragul celor trei unităţi de jandarmi.

Micilor vizitatori care au călcat pragul celor trei unităţi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt le-au fost prezentate spaţiile în care-şi desfăşoară activitatea jandarmii olteni, dat, totodată, le-au fost distribuite şi materiale informative (reviste, pliante). Pe parcursul vizitei celor mici, jandarmii a trebuit să răspundă la un ”val” de întrebări generate de curiozitatea specifică vârstei.

”Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate o serie de standuri/puncte de contact şi informare, unde au fost prezentate: echipamentul, materialele folosite în misiunile de ordine publică, trusa criminalistică, autospecialele de intervenţie şi câinii de serviciu pe care unitatea vizitată îi are în dotare”, a afirmat lt.col. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Cei mici au avut astfel ocazia de a lua contact în mod direct cu dotarea şi activitatea jandarmilor. În plus, cei mici au şi interacţionat direct cu jandarmii.       

La această activitate au participat în total peste 300 de copii de la următoarele instituţii de învăţământ: la Slatina - Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” şi Grădiniţa cu Program Prelungit ”Ion Creangă”, la Corabia - Şcoala Generală ”Virgil Mazilescu”, iar la Caracal - grădiniţele cu  program prelungit  nr. 1 şi 3, Şcoala Generală nr. 2 şi Şcoala Generală nr. 7.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Vânzător “ambulant” de celulare, săltat de jandarmi din stradă

FOTO  Povestea celui mai bun jandarm din Olt. Cea mai grea misiune a salvatorului sinistraţilor a fost când puhoaiele au năvălit cu sălbăticie şi peste el

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite