FOTO VIDEO Lucrările la cel de-al doilea hipermarket Kaufland din Slatina au luat avânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel de-al doilea hipermarket Kaufland din Slatina trebuie terminat până în luna noiembrie a.c.  (FOTO: Mugurel Manea)
Cel de-al doilea hipermarket Kaufland din Slatina trebuie terminat până în luna noiembrie a.c.  (FOTO: Mugurel Manea)

La Slatina au căpătat avânt lucrările pentru amenajarea celui de-al doilea hipermarket Kaufland din oraş. Noul magazin va fi amplasat în zona cartierului Steaua, pe locul ocupat până nu demult de rezervoarele fostului Competrol SA, vizavi de sediul Aceti SA. Noul hipermarket ar urma să deservească locuitorii din zonele Steaua şi Gară, dar şi pe localnicii din comunele limitrofe.

Proiectul „Plan urbanistic zonal – Construire supermarket tip Kaufland în municipiul Slatina” a fost aprobat de către consilierii locali slătineni cu unanimitate de voturi în toamna anului trecut, locaţia sa exactă fiind strada Nicolae Iorga, nr. 46, beneficiar fiind societatea Eridanus Development SRL. Dezvoltatorul s-a apucat de lucrări imediat ce a primit undă verde de la primărie şi, în prezent, muncitorii pot fi văzuţi pe şantier inclusiv în zilele ploioase. Potrivit datelor inscripţionate pe panoul de lucrări de la faţa locului, retailer-ul german Kaufland trebuie să termine lucrările la cel de-al doilea hipermarket din oraş până la finele acestui an.

Complexul comercial de pe platforma fostului Competrol va intra în competiţie directă pentru clienţi cu un magazin Lidl aflat la o distanţă de nici 20 de metri. În acest moment, în partea de sud a oraşului unde este amenajat Kaufland 2 mai există un singur hipermarket (Lidl, n.a.), la care se adaugă alte două unităţi similare aflate însă la câţiva kilometri spre centrul urbei, unde sunt localizate trei magazine aparţinând Lidl, Penny şi Profi.

În municipiul Slatina există, la acest moment, încă un supermarket Kaufland în partea opusă a urbei (pe bulevardul Nicolae Titulescu, n.a.) faţă de locul unde ridică acum al doilea hipermarket al firmei menţionate. În total, în Slatina, la complexul comercial Kaufland deja existent în partea “de jos” a urbei se adaugă câte două unităţi ale celor de la Lidl şi Billa, plus câte o unitate a celor de la Penny, Profi, Carrefour şi Dedeman. În Slatina locuiesc aproape 65.000 de locuitori, oraşul având o platformă industrială încă destul de activă în comparaţie cu alte oraşe mult mai mari din ţară.

   

Slătinenii care locuiesc în vecinătatea locului unde urmează a apărea al doilea hipermarket Kaufland sunt satisfăcuţi că vor avea noi opţiuni de a face cumpărături în zonă, până acum aceştia fiind limitaţi la un mare magazin aparţinând reţelei Lidl, celelalte hipermarketuri fiind destul de îndepărtate.

"Nici că puteau găsi un loc mai bun ca acesta să ridice un asemenea magazin: au spaţiu foarte mare la dispoziţie, aşa că, dacă va arăta cum este cel deja existent în oraş - adică foarte încăpător -, vă spun că va fi perfect pentru noi, cei din zona asta de la marginea oraşului. Va conta enorm pentru noi deoarece vom avea un loc de unde vom putea cumpăra chiar orice, nu va mai trebui să ne ducem cu taxiul în altă parte", a spus Elvira Oprea, localnică a cartierului Nicolae Iorga, zona unde urmează a fi inaugurat Kaufland 2.

De menţionat că, tot la Slatina, urmează a fi amenajat, lângă magazinul Kaufland - 1 de pe bulevardul Nicolae Titulescu, un complex comercial aparţinând firmei nemţene Altex pe 3.500 mp, care deţine deja un magazin în Slatina în cadrul fostului magazin universal “Oltul”. Noul complex comercial, ce va purta numele „Parcul Comercial Altex”, va cuprinde, pe lângă produsele electrice şi electrocasnice din portofoliu, şi alte tipuri de magazine.

Mai puteţi citi:

FOTO  Kaufland începe lucrările la al doilea supermarket în Slatina

Carrefour şi-a deschis supermarket la Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite