FOTO  Staţiile de autobuz vandalizate din Slatina, transformate în artă fotografică în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astfel arată majoritatea staţiilor de autobuz din Slatina - aici, vizavi de Fisc  (FOTO: Mugurel Manea)
Astfel arată majoritatea staţiilor de autobuz din Slatina - aici, vizavi de Fisc  (FOTO: Mugurel Manea)

Autorităţile locale din Slatina vor să schimbe imaginea dezastruoasă a staţiilor de autobuz de pe raza municipiului, vandalizate în cea mai mare parte. În acest sens, locurile cu pricina vor fi tapetate cu fotografii de mari dimensiuni ale celor mai frumoase zone din oraş. Acţiunea a fost iniţiată în speranţa că amatorii de distrugeri nu vor repeta episoadele de ravagii de până acum.

Reprezentanţii Primăriei Slatina încearcă marea cu degetul. Pentru că repararea staţiilor de autobuz nu a dat niciun rezultat până acum, ba dimpotrivă, se pare că mai rău i-a întărâtat pe amatorii de distrugeri din oraş, cei din conducerea Primăriei şi a firmei Locatrans SA Slatina care administrează staţiile respective au decis să schimbe placa. Soluţia pe care au decis să o aplice de această dată constă în tapetarea pereţilor interiori şi exteriori ai staţiilor de autobuz cu fotografii de mari dimensiuni, fotografii ce vor reda imagini ale celor mai frumoase zone din oraş: centrul vechi, sediul primăriei, scuarurile.

Pentru a-şi duce la îndeplinire acest plan, iniţiatorii proiectului au gândit o strategie potrivit căreia schimbarea de imagine a staţiilor menţionate va avea loc în două etape. În prima fază vor fi avute în vedere patru dintre cele 40 de locuri de popas pentru cei ce folosesc mijloacele de transport în comun autohtone.  Dacă acestea vor “rezista” slătinenilor, atunci vor urma şi restul staţiilor de autobuz.

“Este vorba despre un proiect inedit ce se vrea a fi transpus în realitate la nivelul municipiului Slatina. Vrem să schimbăm imaginea actuală a staţiilor de autobuz din oraş, multe vandalizate de persoane certate cu legea şi, mai ales, cu bunul simţ şi cei şapte ani de acasă. În acest sens o să amplasăm poze de dimensiuni mari pe panourile ce reprezintă staţiile de autobuz în cauză, poze ce vor reda diferite zone din oraş. Sperăm ca, de această dată, locuitorii municipiului să aprecieze ceea ce vor vedea în curând şi nu vor mai distruge aceste staţii care sunt tot pentru cetăţenii urbei”, a declarat edilul Minel Prina, care a precizat că proiectul va fi demarat în următoarele zile.

Nu toate staţiile de autobuz vor fi modernizate

Reprezentanţii firmei Loctras SA Slatina, cea care administrează, în fapt, staţiile de autobuz, au afirmat că nu toate staţiile menţionate vor beneficia propriu-zis de pe urmele operaţiunii de “rebranduire”.

“În total, din câte am înţeles noi, este vorba despre un număr total de opt staţii de autobuz centrale unde se vor amplasa asemenea fotografii panoramice cu zone din Slatina, urmând ca restul până la 40, câte există pe raza oraşului, să fie completate de noi conform vechiului aspect, adică vor fi reîntregite, dar fără fotografiile despre care vă vorbeam”, a afirmat Ion M. Ion, directorul Loctrans SA Slatina, care a mai spus că, deocamdată, nu a fost definitivat costul acestei iniţiative.

Reamintim că, de ani de zile, majoritatea staţiilor de autobuz din Slatina sunt constant vandalizate de diverşi indivizi, aceasta în ciuda amplasării pe străzile urbei a circa 170 de camere video de înaltă performanţă. Practic, începând din anul 2007 - când staţiile respective au fost amenajate, se poate spune cu certitudine că majoritatea au rezistat “întregi” doar câteva săptămâni. În restul timpului care s-a scurs de atunci şi până în prezent, staţiile de autobuz în cauză sunt supuse zilnic dorinţei nestăvilite de distrugere a unor indivizi certaţi cu bunul simţ, fapt ce face ca imaginea oraşului să aibă de suferit. Despre sistemul propriu de afişaj iniţial din fiecare staţie de autobuz, care ar fi trebuit să indice ora, data, numele staţiei şi numărul autobuzului, precum şi timpul pe care un autobuz îl are de parcurs până la sosirea în staţie, nici nu mai are sens să vorbim – este deja S.F.

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO  Slătinenii, nevoiţi să înfrunte intemperiile vremii în staţii de autobuz vandalizate

FOTO Staţiile de autobuz din Slatina – vandalizate de scandalagii, uitate de autorităţi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite