FOTO  Începe asfaltarea Aleii Mărului, operaţiune tergiversată ani la rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Aleea Mărului aflat lângă benzinăria OMV, la ieşirea din Slatina spre Piteşti, va fi asfaltat până la finele lunii octombrie cel târziu. Amânată în mod repetat ultimii ani de conducerea municipalităţii, lucrarea a fost prinsă în acest an pentru executare şi, în aceste zile, se aşteaptă avizarea ultimelor documente pentru a se da startul proiectului.

Plină de cratere uriaşe care se întind pe distanţe apreciabile, strada Aleea Mărului ce străbate cele patru blocuri din seria ZA-urilor, respectiv ZA 4–ZA 7 de lângă benzinăria OMV, va fi, în sfârşit, asfaltată. Promisiunea primită de locatarii blocurilor din zonă de la primarii urbei începând cu Darius Vâlcov încoace va deveni realitate abia în această toamnă. Oamenii din perimetrul respectiv aşteaptă cu nerăbdare acum să vadă ”minunea”, proprietarii de autoturisme fiind cei mai bucuroşi.

”Nu aveţi idee de când aşteptăm să asfalteze şi pe la noi că de când ne promit şi doar cu atâta ne-am ales. Aici e prăpăd când plouă mai mult de o jumătate de oră, se face lac de acumulare nu altceva! De când le-am tot spus celor de la Primărie să vină aici după o ploaie din asta să vadă ce şi cum, niciodată nu au venit pentru că, dacă ar fi făcut-o, poate că s-ar fi grăbit cu asfaltarea. Dar aşa se fac treburile la noi – mai greu. E bine că măcar acum vor asfalta zona asta, era nevoie”, a spus Ilie Marinescu, locatar al unuia dintre blocurile e pe Aleea Mărului.

Direcţia de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina s-a ocupat de procedurile necesare derulării licitaţiei în cauză, constructorul urmând să primească în aceste zile ultimele avize, inclusiv autorizaţia de construcţie care îi dă dreptul să demareze lucrarea în zonă.

”Chiar în aceste zile am emis o serie de ultime avize pentru constructorul care a câştigat licitaţia de asfaltare a străzii Aleea Mărului şi urmează ca lucrarea să demareze în câteva zile. Teoretic, conform contractului, ei ar trebui să finalizeze lucrarea în trei luni, dar suntem siguri că nu îi va prinde sfârşitul lunii octombrie, mai ales că nici zona nu este una întinsă”, a afirmat Claudiu Dascălu, director al Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina.

Cuantumul lucrărilor din zona Aleea Mărului se ridică la aproape 1.330.000 lei (cu TVA).

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

FOTO  Cartier degradat din Slatina, modernizat pe bucăţi

FOTOGALERIE: La Slatina se reabilitează ZA-urile, dar străzile bombardate rămân neschimbate

FOTOGALERIE „Face-lift” de amploare la patru dintre cele mai jerpelite blocuri din Slatina

FOTO+VIDEO  Strada Piteşti din Slatina, asfaltată după ani întregi de aşteptare


 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite