FOTOGALERIE „Face-lift” de amploare la patru dintre cele mai jerpelite blocuri din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au aşteptat ani la rândul să beneficieze de vreun program de modernizare, locatarii a patru dintre cele mai degradate blocuri din municipiul Slatina răsuflă uşuraţi. De câteva zile, primăria a dat dat „undă verde” pentru reabilitarea a patru blocuri din seria ZA, cu patru etaje, amplasate în cartierul Crişan, pe strada Aleea Mărului din imediata apropiere a benzinăriei OMV de la ieşirea din oraş spre Piteşti. Teoreti

Cartierul slătinean unde se află cele patru blocuri din seria ZA-urilor care au intrat în reabilitare este într-o stare foarte proastă, ce cuprinde în majoritate blocuri cu patru etaje ce au pereţii exteriori „decojiţi” de tencuială. Muncitorii firmei SC Plus Confort SRL Slatina au instalat primele schele în urmă cu câteva zile şi deja au schimbat o latură a primului bloc (ZA 4, n.a.) cu o tâmplărie nouă din termopan. Pe lângă acest aspect, au terminat de placat cu polistiren două feţe ale blocului în cauză.

Reprezentanţii Primăriei Slatina sunt convinşi că lucrările se vor termina în timp util, adică până la finele anului, aceasta şi deoarece blocurile sunt doar cu patru nivele. „Am demarat ceva mai târziu lucrările la aceste blocuri deoarece ele nu se fac pe niciunul dintre programele de reabilitare termică derulate până acum în Slatina. De fapt, lucrările se fac în afara acestor programe, dar tot cu fonduri locale – aproape două milioane de lei. Au durat însă demersurile legale, inclusiv cele legate de elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, plus adoptarea în cadrul Consiliului Local. Având în vedere experienţa acumulată în astfel de lucrări, credem că toate cele patru blocuri de pe strada Aleea Mărului se vor finaliza înainte de sfârşitul acestui an”, a afirmat viceprimarului Minel Prina.

Cartier cu străzi acoperite de cratere

Locatarii celor patru blocuri vor plăti doar 20% din cuantumul cheltuielilor, restul fiind suportat de la bugetul local. Prin reabilitarea termică a cele patru blocuri din seria „ZA”-urilor, respectiv ZA 4G, ZA 5G, ZA 6G şi ZA 7G de pe Aleea Mărului, municipalitatea încearcă timid să-şi spele păcatele faţă de miile de locatari ai zonei cu pricina.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Astfel, cu excepţia câtorva blocuri turn anvelopate anii trecuţi şi a două locuri de joacă înguste, restul zonei unde se află ZA-urile supuse termoizolării pare încremenit în timp. Blocuri de patru etaje cu pereţi decojiţi de tencuială, pereţi mâzgăliţi de minţi „odihnite”, alei de acces între blocuri „bombardate” masiv de anii care au trecut şi complet uitate de administraţia locală, ghene de gunoi în aer liber răspândind un miros pestilenţial, totul face ca imaginea cartierului în cauză să fie una extrem de dezolantă.

Locatarii celor patru blocuri unde a început procesul de modernizare prin termoizolare s-au arătat mulţumiţi că autorităţile şi-au adus aminte de imobilele în care locuiesc. "Credeam că aşa vom rămâne cu blocurile pentru că auzisem că nu mai sunt bani pentru termoizolare, dar se pare că, până la urmă, tot au găsit. Aceste blocuri sunt printre cele mai paradite din tot oraşul, nu mai sunt multe ca ele. Se vede şi din afară că arată foarte prost, chiar era nevoie de lucrări din astea. Acum să vedem cât o să dureze până termină că şi-au găsit să înceapă cum nu se putea mai rău: la începutul sezonului rece", a spus Dumitru Albei, locatar al unuia dintre blocurile menţionate de pe Aleea Mărului.

Reamintim că municipalitatea slătineană derulează de câţiva ani două programe de reabilitare termică a blocurilor din oraş cu bani exclusiv de la bugetul local. Este vorba despre „Slatina – oraş verde, oraş curat” şi „Slatina în haină nouă”. În acest an au fost termoizolate prin cele două programe un număr de 197 scări de bloc, pentru care bugetul iniţial alocat – de 5,5 milioane lei, a trebuit suplimentat în vară cu încă 6,5 milioane lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite