FOTO  Colet suspect aruncat în aer la firma Yazaki din Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coletul a fost aruncat în aer cu ajutorul unui robot specializat...
Coletul a fost aruncat în aer cu ajutorul unui robot specializat...

Un colet suspect a fost detonat în incinta unei firme din oraşul Caracal, judeţul Olt. Potrivit informaţiilor autorităţilor, nimeni nu a fost rănit în timpul acţiunii de detonare a suspectului pachet. Din fericire, totul a avut loc în cadrul unui exerciţiu contraterorist organizat de Serviciul Român de Informaţii Olt. Acţiunea a avut loc în incinta unei firme importante din oraşul menţionat, la care au participat numeroşi angajaţi ai firmei.

Serviciul Român de Informaţii Olt a organizat, ieri, pe platforma industrială a firmei SC Yazaki din Caracal, un instructaj de specialitate în vederea pregătirii reacţiei în situaţia ipotetică a unei ameninţări cu un dispozitiv exploziv, în special la nivelul personalului cu atribuţii de pază şi control din cadrul operatorului economic. Astfel, pe platforma industrială a societăţii, a fost organizat un exerciţiu aplicativ contraterorist la care au participat alături de specialişti ai Direcţiilor Judeţene de Informaţii Olt şi Dolj, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, precum şi responsabili ai firmei-gazdă a acţiunii pe linia protejării obiectivului.

Scenariul exerciţiului a constat în investigarea şi neutralizarea, de către echipa pirotehnică a SRI, a unui colet suspect amplasat într-un punct important pentru activitatea şi securitatea operatorului economic.

“Demersul a vizat asigurarea unui răspuns comun la apariţia unei ameninţări de natură teroristă, în conformitate cu procedurile de acţiune ale instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, a cărui coordonare tehnică este asigurată de Serviciul Român de Informaţii”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatorii acţiunii.

SC Yazaki Romania SA Caracal este o reprezentanţă a producătorului japonez de componente auto cu acelaşi nume, care şi-a deschis unitatea din judeţul Olt în octombrie 2011, după ce a închiriat un spaţiu de producţie în incinta fostei fabrici “Romaniţa”. Firma produce pentru Ford România cablajele noului model Ford B-Max. “Yazaki” este al doilea furnizor Ford care se stabileşte în judeţul Olt, după Grupul IAC, a cărui fabrică a fost ridicată din temelii în Balş şi produce plasticele pentru autovehiculele Ford. “Yazaki” mai are două fabrici pe teritoriul ţării noastre - la Arad şi la Ploieşti, unde produce componente, în special cablaje, pentru mai mulţi producători auto.
 

Mai puteţi citi şi:

FOTO  La Slatina a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne terenuri de sport pentru licee din ţară

Călători prinşi fără bilet între Caracal  şi Piatra-Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite