FOTO  Cartier din Slatina, modernizat şi predat locuitorilor „la cheie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul Arcului din Slatina a fost modernizat pe bani europeni... (FOTO: Mugurel Manea)
Cartierul Arcului din Slatina a fost modernizat pe bani europeni... (FOTO: Mugurel Manea)

Reprezentanţii Primăriei municipiului Slatina au anunţat oficial, joi – 14 noiembrie, finalizarea lucrărilor de modernizare efectuate în cartierul Arcului, respectiv zona mărginită de străzile Mănăstirii, Arcului, Zmeurei şi Constantin Brâncoveanu. Lucrările au fost efectuate pe fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi au demarat anul trecut.

Lucrările în cauză au vizat reabilitarea structurii  de canalizare şi alimentare cu apă, reamenajarea spaţiilor verzi, asfaltarea străzilor şi realizarea de locuri de parcare. Mai exact, proiectul a prevăzut lucrări ample pe străzile Arcului, Mănăstirii, Arcului, Zmeurei şi Constantin Brâncoveanu. S-a realizat o nouă infrastructură stradală pe aproape 4.560 mp prin amenajarea de trotuare, spaţii de parcare şi alei de acces; s-au reabilitat reţelele de utilităţi (au fost înlocuiţi 584 metri liniari din conducta de apă existentă în lungime de 1.082 m.l.); au fost amenajate spaţii verzi pe 5.050 mp, s-a plantat gard viu şi garduri de protecţie.

„Am încheiat o nouă etapă în modernizarea municipiului Slatina, cartierul reamenajat acum fiind unul mărginaş şi cu destule probleme de rezolvat. Totul arată acum altfel în zonă, arată ca un cartier nou, străzile au fost asfaltate, există trotuare civilizate, locuri de parcare, spaţiul verde este spaţiu verde şi nu doar o grămadă de pământ neîngrijită. Vorbim despre o zonă unde, până acum, nu s-a mai intervenit de la apariţia sa şi sper ca cetăţenii oraşului, dar şi locatarii zonei în cauză, să respecte banii investiţi aici pentru confortul lor”, a declarat edilul Minel Prina într-o conferinţă de presă organizată special în acest sens.

Lucrările au fost efectuate de firma Condor Păduraru Slatina şi Delta ACM Bucureşti, contractul fiind evaluat la 3,3 milioane lei. Durata proiectului s-a întins pe 17 luni.

„Acum poţi să mergi liniştit prin spatele blocurilor...”

Locatarii zonei s-au declarat satisfăcuţi ca modul cum arată cartierul lor la finalizarea lucrărilor şi speră ca modul cum arată acum acesta să reziste.

image

Foto

strada arcului slatina

„Eu locuiesc în acest cartier din 1992 şi pot să vă spun că zona nu arăta chiar atât de rău înainte în comparaţie cu alte zone din oraş, dar nici cum trebuia să arate nu puteai spune că este. Adică trotuarele erau largi - dar erau înclinate, în multe locuri nu erau deloc şi trebuie să te strecori printre maşini, străzile aveau gropi, nu erau locuri de parcare aranjate ca acum... Acum arată ca un cartier nou – vedeţi şi dvs., nu ai ce să reproşezi cuiva că nu poţi. Totul este ca nou, avem şi bănci - că înainte nu exista aşa ceva, poţi să mergi liniştit prin spatele blocurilor că au dispărut gropile din pământ sdau de pe stradă. Arată bine, ce mai!”, a opinat unul dinrte locatarii blocurilor de pe strada Mănăstirii, modernizată în cadrul proiectului.

Modernizarea străzilor menţionate din cartierul Arcului (zona dintre Palatul de Finanţe - Tribunalul Olt, n.a.) reprezintă unul dintre cele 13 proiecte de reabilitare a infrastructurii urbane degradate din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, ale cărui proiecte însumează nu mai puţin de 132 milioane lei.

Mai puteţi citi şi:

FOTO  Cartierul-cenuşăreasă Progresul din Slatina, modernizat după ani de aşteptare

FOTOGALERIE  La Slatina, trotuare doar cu numele

FOTO  “Look” nou pentru trei cartiere din Slatina în 2013

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite