Fost administrator, acuzat că a sustras 500.000 lei băgându-şi firma în faliment. Descinderi în trei judeţe UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din firma care a ajuns în faliment s-ar fi sustras jumătate de milion de lei FOTO: Shutterstock
Din firma care a ajuns în faliment s-ar fi sustras jumătate de milion de lei FOTO: Shutterstock

Poliţiştii au descins, miercuri, 9 martie 2022, la zece adrese din Olt, Dolj şi Vâlcea, într-un dosar în care se suspectează că s-au sustras 500.000 lei dintr-o firmă, ajungându-se la faliment.

UPDATE: Trei persoane au fost duse la audieri cu mandat, în urma percheziţiilor efectuate în cursul zilei de miercuri la 10 adrese din judeţele Olt, Vâlcea şi Dolj. Este vorba de fostul administrator al firmei, acuzat că ar fi sustras sume importante de bani care au dus firma către faliment, de soţul celei care ocupă în prezent funcţia de administrator al firmei, iar cel de-al treilea bărbat condus la audieri ar fi un om de încredere al celor doi.

Ştirea iniţială

Bănuit de sustrageriile din firmă este un fost administrator, din Vâlcea, care ar fi reuşit ca în decurs de aproximativ trei ani să devalizeze afacerea. 

Acesta, în schimb, spune că actualul administrator ar fi contribuit şi el la deznodământ. 

Cazul este investigat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, care împreună cu poliţiştii de la Economic au şi desfăşurat, astăzi, percheziţii la 10 adrese.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, pun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice, din judeţele Olt (1), Dolj (4) şi Vâlcea(5), bănuite de delapidare şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură o societate, într-un scop contrar intereselor acesteia. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - 2019, un bărbat, din judeţul Vâlcea, în calitate de fost administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în judeţul Olt, ar fi sustras mai multe sume de bani din încasările societăţii, pentru sine şi pentru mai multe persoane, cauzând un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei, motiv care ar fi condus la starea de insolvenţă a societăţii“, au transmis reprezentenaţii Poliţiei Olt.

În urma anchetei s-a stabilit că printre beneficiarii sumelor sustrase în mod ilegal ar fi inclusiv actualul administrator de drept al societăţii, respectiv o femeie, soţul acesteia, precum şi alte persoane cunoscute acestora. „În cele mai multe situaţii, bărbatul ar fi săvârşit actele materiale după ce ar fi fost determinat de către soţul femeii, în calitate de administrator de fapt al societăţii“, mai spun poliţiştii. 

În urma percheziţiilor efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor fi puse în executare şi trei mandate de aducere.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tânăr cercetat penal pentru că a reclamat un furt imaginar după ce a pierdut banii firmei la păcănele

Fraudele informatice, anchetate de poliţişti care se ocupă de furturi şi tâlhării stradale

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri