Exercițiu militar în Olt. „Antrenament, fără legătură cu conflictul militar din Ucraina”

0
Publicat:

Primarul unei localități din Olt a anunțat, pe contul personal de Facebook, că în 5 și 6 octombrie 2022 se va desfășura în zonă un exercițiu militar, precizând că este unul de antrenament, fără legătură cu războiul din Ucraina. Primele reacții trădează însă îngrijorarea cetățenilor.

Exercițiul are loc în 5 și 6 octombrie FOTO  FB Headquarters Multinational Brigade South East
Exercițiul are loc în 5 și 6 octombrie FOTO FB Headquarters Multinational Brigade South East

Primarul localității Giuvărăști, Daniel Pană, i-a anunțat pe cetățeni că în următoarele două zile se va desfășura în apropiere de localitate un exercițiu militar la care participă militari români de la o unitate militară din Caracal, dar și militari parteneri portughezi și francezi.

„Vă informăm că în zilele de 5 și 6 octombrie 2022, în apropierea barajului Izbiceni, o companie de infanterie din cadrul batalionului 22 Infanterie „Romanați”, un pluton de infanterie din cadrul Contingentului Militar Portughez și un pluton de infanterie din cadrul Grupului de Luptă Francez vor participa la exercițiul SCORPIONS AUTUMN 22. 

Acest exercițiu este unul de antrenament, neavând nicio legătură cu conflictul militar din Ucraina”, este anunțul primarului.

Primele comentarii trădează însă faptul că locuitorii nu sunt chiar liniștiți, iar precizările nu-i conving. „Să ne ferească Dumnezeu de rău!” este primul comentariu.  „Doamne ajută să fie bine, pace!!!”, a reacționat altcineva.

Exercițiul anunțat urmează să se desfășoare „peste Olt”, a mai precizat primarul în respectiva postare. 

Nu este primul antrenament pe care militarii îl fac în zonă, a mai precizat primarul, contactat de „Adevărul”, de fiecare dată cetățenii fiind informați când au loc astfel de exerciții. „Până acum puneam anunțuri la primărie, însă informația ajunge mai repede așa, cel puțin un membru din familie vede postarea”, a mai spus primarul. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite