Elevii de la Liceul cu Program Sportiv, cazare ”de lux”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea liceelor din municipiul Slatina asigură locuri de cazare elevilor cursanţi. Datorită lucrărilor de reabilitare efectuate în ultimii ani, toate liceele care deţin şi cămine au ajuns să ofere în prezent condiţii de cazare excelente, unele având chiar ”condiţii de lux”.

Elevii care au venit să înveţe la liceele slătinene din alte localităţi nu au găsit prea multe motive de nemulţumire. Datorită anumitor programe de finanţare derulate de muncipalitate, dar şi de conducerile liceelor autohtone, acestea au fost în măsură ca, de câţiva ani încoace, să poată asigura condiţii de cazare cel puţin decente. În afară de lucrările de modernizare de la liceele ce deţin cămine de cazare, au fost şi unităţi de profil care au avut parte de ceva mai mult.

Un asemenea exemplu este cel al Liceului cu Program Sportiv Slatina (L.P.S.), care, în 2012, a finalizat un demers ambiţios, şi anume acela de a amenaja, chiar pe acoperişul imobilului, un ”mini-hotel” pentru elevii unităţii, dar şi pentru eventualii invitaţi ai concursurilor sportive cu caracter naţional organizate frecvent în localitate. Lucrările de amenajare a fost efectuate pe fonduri europene, fiind amenajate un număr de 67 de locuri de cazare structurate în 20 de camere (majoritatea cu 2-3 paturi), duşuri, o sală de mese şi una cu specific multimedia. Valoarea proiectului s-a cifrat la 6.476.203 lei (64,7 miliarde lei vechi, n.a.) şi a avut drept obiectiv general îmbunătăţirea calităţii în educaţie prin modernizarea infrastructurii existente, prin completarea dotărilor şi echipamentelor IT şi prin suplimentarea de cazare pentru elevi.

Cu alte cuvinte, investiţia de la Liceul cu Program Sportiv Slatina a constat în reabilitarea şi extinderea clădirii şi a reţelei de canalizare, respectiv mansardarea şcolii la corpul principal al liceului, a corpului de legătură şi a corpului de extindere, supraetajarea corpului-anexă şi realizarea unui record de canalizare nou. 

image

Şi la Colegiul ”Ion Minulescu” din localitate au avut loc lucrări de modernizare a spaţiilor de cazare: ”Ne-am pregătit pe tot parcursul verii să fim pregătiţi la începutul noului an şcolar pentru sosirea elevilor din provincie care studiază la noi şi am reuşit. Numărul maxim de locuri de cazare pe care îl asigurăm este pentru cca. 120 de elevi”, a declarat directorul liceului, Marius Perianu.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt au precizat că, dintre cele nouă licee din Slatina, majoritatea – şase, mai precis – asigură locuri de cazare pentru elevii sosiţi din provincie, toate căminele de cazare oferind condiţii decente.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

FOTO  Mini-hotelul de la L.P.S. Slatina, inaugurat a doua oară în cinci luni

Val de schimbări în rândul directorilor unităţilor şcolare de la Olt în prag de nou an şcolar

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite