Duelul candidaţilor la “parlamentarele” de la Olt: cine are cele mai mari şanse pe Colegiul I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov (stg.) şi Carol Kovacs (dr.) se luptă pentru fotoliul de senator pe Colegiul 1 (Foto: Adevărul)
Darius Vâlcov (stg.) şi Carol Kovacs (dr.) se luptă pentru fotoliul de senator pe Colegiul 1 (Foto: Adevărul)

În judeţul Olt s-au înscris nu mai puţin de 53 de candidaţi, dintre care doi s-au retras, ambii fiind de la PRM. Astfel, în cursa electorală din 9 decembrie au rămas 51 de candidaţi. Printre duelurile cele mai interesante se numără cele pentru Senat şi Camera Deputaţilor din Colegiul I (zonele Slatina - Scorniceşti - nordul judeţului), unde primarul Slatinei, Darius Vâlcov, se va înfrunta cu un fost liberal şi un om de afaceri autohton.

Dintre cei 51 de candidaţi rămaşi în cursa electorală de duminică – 9 decembrie, 51 au optat pentru Camera Deputaţilor, iar 15 vizează Senatul.

Darius Vâlcov (35 de ani), soţul mai cunoscutei Lavinia Şandru, se află la cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Slatina, pe care l-a transformat în bine din 2004 încoace, perioadă în care a schimbat două partide. Totodată, el a fost şi este contestat în continuare de adversarii politici şi nu numai în privinţa cheltuirii banului public şi a faptului că s-a înconjurat de o “camarilă” alături de care conduce oraşul.  El a demisionat din funcţia de primar pe 27 martie a.c., când a plecat tot prin demisie din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000 (din anul 2007 fiind ales chiar preşedinte al filialei judeţene, n.a.) şi din partea căruia a deţinut postul de edil începând din 2004. Demisia lui nu a fost deloc întâmplătoare. La doar câteva zile, respectiv pe 2 aprilie, el a fost “adoptat” cu surle şi trâmbiţe de PSD, fiind candidatul USL la Primăria Slatina la alegerile din 10 iunie. În ciuda controverselor, Vâlcov este totuşi dat ca favorit al adjudecării alegerilor pe Colegiul 1 - Senat.

Carol Kovacs (58 ani), reprezintă ARD (PDL+FC+PNŢCD) la alegerile parlamentare. Este unul dintre fondatorii filialei judeţene a PNL, partid pe care l-a abandonat oficial pe 26 septembrie a.c., când a  trecut la PDL. A fost deputat, inspector şcolar general şi secretar general al partidului pe regiunea Olteniei între 1997-2000. Kovacs, informatician de meserie, are avantajul că s-a făcut remarcat prin seriozitate şi comportament profesionist. El este principala „armă” a PDL, respectiv Alianţa pentru România Dreaptă (ARD), în cursa electorală cu celelalte formaţiuni politice din judeţ.

Alţii candidaţi sunt: Marian Florescu, candidat din partea PP-DD, care deţine o firmă de construcţii din Slatina intrată în conflict cu municipalitatea; Delano Angel Chirimbu (PRM) şi Stefan Berek (UDMR), ultimii doi fiind mai puţin cunoscuţi în judeţ.

Candidat în chiloţi

În ce priveşte alegerile pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 1 vor candida şase candidaţi. Emil Moţ, membru PSD/USL, este membru al partidului menţionat din anul 2004 şi, în prezent, ocupă funcţiile de vicepreşedinte al PSD Olt, respectiv preşedinte al organizaţiei de tineret a partidului. Ex-director executiv al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, el a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor la finele lunii mai a.c. Emil Moţ este fiul judecătoarei Sofia Mariana Moţ de la Tribunalul Olt

          Foto: Viorel Oprănescu, candidat C.D.

image

ARD (PDL+FC+PNŢCD) l-a aruncat în cursă pe Bogdan Apostoliceanu (31 de ani), unul dintre tinerii traseişti politici din judeţ. Fost consilier local la Slatina din partea PSD, acesta a trecut apoi la PD/PDL pentru a-şi păstra privilegiile. În prezent este director al Oficiului de Poştă Olt.

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău !

Ceilalţi candidaţi sunt: Stelian Sima (PRM, fost membru UPSC), Ion Zăuleţ (PP-DD) şi Zoltan Tamas Bandi (UDMR).

O prezenţă insolită este cea a unui tânăr de 31 de ani - Viorel Nicolae Oprănescu (foto), care, în vară, a candidat pentru Primăria Slatina, obţinând însă numai 147 de voturi. Candidatul în cauză s-a înscris în cursa electorală pentru Camera Deputaţilor din partea Partidului Alianţa Socialistă. Pentru a-şi creşte popularitatea în rândul alegătorilor, el a decis să forţeze puţin lucrurile şi a postat pe contul său de pe Facebook poze care îl înfăţişează în lenjerie intimă în perioada liceului, pe când poza ca şi fotomodel.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite