Victor Ponta: "Numai preşedintele Băsescu are dosarele penale şi se poate pronunţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, atac dur la adresa lui Traian Băsescu   FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta, atac dur la adresa lui Traian Băsescu   FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a lansat din nou săgeţi către preşedintele Traian Băsescu. El susţine că preşedintele ar avea acces la dosarele penale ale politicienilor şi tocmai de aceea se poate pronunţa pe orice caz.

"V-am spus foarte clar de la început că eu nu pot să mă pronunţ asupra unui dosar penal, numai preşedintele Băsescu are dosarele penale şi el se poate pronunţa. Eu am încredere în deputaţii din comisia juridică", a adăugat Ponta.

Comisia Juridică a Camerei a avizat favorabil cererea procurorilor de arestare a lui Ion Stan. Decizia a fost luată cu nouă voturi pentru şi unul împotrivă,

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, le-a solicitat deputaţilor PSD să se întrunească de urgenţă pentru a da un punct de vedere” în cazul Ion Stan şi a criticat că Valeriu Zgonea nu-i cere acestuia demisia cum a făcut la adresa lui Alin Trăşculescu.

”Este un vot de nouă la unu dat pentru încuviinţarea sesizării de arestare venită de partea Parchetului General şi DNA, via Ministerul Justiţiei. Vreau să spun că acest vot este un vot orb pentru că din păcate, din punct de vedere procedural pentru că din câte am înţeles eu, Parlamentul nu se va mai întruni”, a declarat Buda după şedinţa Comisiei Juridice.

Daniel Buda i-a acuzat pe cei de la USL de dublă măsură, în două cazuri asemănătoare. El vsusţine că liderii USL au cerut imediat demisia deputatului Alin Trăşculescu, în timp ce Ioan Stan este protejat.

”Le solicit public celor de la PSD să întrunească de urgenţă grupul pentru a da un punct de vedere conform regulamentului şi pe de altă parte de a convoca de îndată plenul Camerei Deputaţilor, existând totuşi această posibilitate pentru că termenele care sunt prevăzute în regulament sunt termene maxime, de cinci zile astfel încât, în mod normal ar putea ca mâine grupul PSD ar putea să se întrunească, să dea un vot pe acest raport, urmând ca mai apoi, plenul, să se poată întruni în cursul zilei de miercuri”, a mai spus preşedintele Comisiei Juridice.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite