Două familii din judeţul Olt, sărăcite de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile s-au soldat cu pagube materiale însemnate pentru familiile afectate...
Incendiile s-au soldat cu pagube materiale însemnate pentru familiile afectate...

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru stingerea a două incendii pe raza judeţului. Într-unul dintre cazuri, incendiul a fost provocat de către un minor de nici şase ani care s-a jucat nesupravegheat cu chibriturile Din fericire, ambele incendii s-au soldat doar cu pagube materiale, acestea fiind, totuşi, destul de însemnate.

Prima intervenţie a avut loc ieri după-amiază, în satul Enoşeşti din apropierea oraşului Piatra-Olt. Pompierii Detaşamentului Slatina au fost cei care au acţionat, incendiul fiind localizat în gospodăria lui Petre G. din  localitatea amintită.  La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Militarii au găsit în flăcări o anexă gospodărească, existând pericolul ca incendiul să se extindă şi la alte bunuri ale proprietarului.

“Intervenţia a durat aproximativ 40 de minute, în urma incendiului fiind distruse acoperişul anexei, doi pereţi din scândură, 100 kilograme lemne de foc şi circa 50 kg de furaje.  Cauza probabilă a incendiului este jocul copiilor cu focul, incendiul fiind provocat de nepotul proprietarului, în vârstă de cinci ani”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

După aproximativ patru ore, pompierii de la Staţia Scorniceşti au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă în satul Mogoşeşti din imediata vecinătate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Antonelei L. În momentul sosirii militarilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la baia locuinţei şi la un hol al acesteia. Cu toate eforturile militarilor, care au intervenit aproximativ o oră pentru izolarea şi lichidarea incendiului, au ars tâmplăria din lemn de la baie şi hol, materiale combustibile depozitate în hol, cinci cutii de vopsea şi patru cutii de diluant. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs de o priză defectă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite