Doi candidaţi ”scoşi la încălzire” de ALDE pentru Primăria Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stg. la dr.: Cristi Bircea, Mihai Niţă, Ioan Ciugulea, Radu Ioniţă şi Dan Stoichicescu  (FOTO: M.M.)
De la stg. la dr.: Cristi Bircea, Mihai Niţă, Ioan Ciugulea, Radu Ioniţă şi Dan Stoichicescu  (FOTO: M.M.)

Conducerea filialei ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) Olt are pregătiţi doi candidaţi pentru Primăria Slatina care urmează să se confrunte într-un sondaj. Astfel, actualul viceprimar Cristian Bircea şi, respectiv, Ioan Ciugulea, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, sunt cele două nume aruncate în cursa electorală al cărei rezultat va fi anunţat luna viitoare.

Reprezentanţii ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) Olt, apărut prin fuziunea filialelor Partidului Liberal Reformator şi Partidul Conservator, au ieşit, joi – 24 septembrie, în cadrul uneia dintre puţinele conferinţe de presă din acest an pentru a face cunoscut faptul că există şi că vor ”lupta” în viitoarele curse electorale de anul viitor. Prima şi cea mai importantă este reprezentată de alegerile locale din iunie 2016, sens în care ALDE Olt iese în faţă cu cei doi candidaţi mai-sus menţionaţi.

”Lista nu este închisă, se mai pot înscrie şi alţi membri ai partidului care cred că pot face cerinţelor. Deocamdată avem doi candidaţi: pe actualul viceprimar Cristian Bircea (co-preşedinte PLR), şi pe Ioan Ciugulea, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, persoane cu experienţă în administraţie. În maximum trei săptămâni vom închide lista cu candidaturi şi apoi va urma un sondaj, iar persoana care va sta cel mai bine va fi desemnată drept candidatul nostru la alegerile locale pentru Primăria Slatinei din vara viitoare. Nu avem nicio înţelegere cu niciun alt partid şi cred că nu vom avea nici până la alegeri. După alegeri vom vedea ce va fi”, a afirmat senatorul Mihai Niţă, preşedintele interimar ALDE Olt.

Sursa citată a precizat că, la ora actuală, se lucrează la lista cu persoanele ce vor fi propuse pentru listele cu consilieri locali, iar în câteva comune din judeţ au fost aleşi şi candidaţii la primăriile respective. Niţă a avansat chiar şi cifrele care se vor a fi aşteptările ALDE Olt la nivelul judeţului Olt pentru alegerile din vara 2016: minimum zece primării, cel puţin 120 consilieri locali şi măcar patru consilieri judeţeni.

”Sondajul ce va fi organizat pentru stabilirea candiatului ALDE pentru Primăria Slatina va fi făcut cu o firmă super-serioasă, nu ne batem joc, şi vom vedea ce candidat se va plasa cel mai bine la urmă. La noi nu veţi vedea mascarada de la PNL”, a spus şi Ioan Ciugulea, preşedinte executiv ALDE Olt.
 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite