Din judeţul care a votat în proporţie de 67% pentru PSD: „Nu acceptăm o altă variantă pentru postul de prim-ministru decât Liviu Dragnea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu (centru) a declarat că liderii din PSD au doar opţiunea Liviu Dragnea FOTO: Alina Mitran
Paul Stănescu (centru) a declarat că liderii din PSD au doar opţiunea Liviu Dragnea FOTO: Alina Mitran

Membrii de partid PSD nu văd altă variantă pentru postul de prim-ministru decât Liviu Dragnea, a declarat astăzi liderul PSD Olt şi vicepreşedinte la nivel naţional, Paul Stănescu. Despre Victor Ponta: „A fost!“.

Pesediştii din Olt, care au reuşit să adune pentru partidul lor 67% din voturile exprimate de olteni, al doilea scor, după Giurgiu (cu peste 68%),  spun că nu există altă variantă de prim-ministru decât Liviu Dragnea, deşi mesajul preşedintelui Klaus Iohanis a fost foarte clar.

„Din discuţiile mele cu majoritatea colegilor – sigur că asta se va decide într-un for al partidului, în Comitetul Executiv Naţional, dar din punctul de vedere al PSD Olt -, varianta pentru noi de prim ministru este Liviu Dragnea, deci nu acceptăm o altă variantă, suntem chiar categorici din punctul ăsta de vedere“, a spus liderul PSD Olt, vicepreşedinte PSD, Paul Stănescu. Explicaţia ar fi aceea că programul de guvernare pregătit de PSD, la care Liviu Dragnea ar fi lucrat foarte mult, a condus chiar întregul proiect, nu poate fi pus în aplicare de un alt prim-ministru, pentru că acesta „nu ar avea forţa politică necesară“. Dragnea este, prin urmare, „cea mai bună variantă şi poate singura variantă“, a mai spus Stănescu.

Poziţia liderilor, care în aceste zile au vorbit mult la telefon între ei, ar fi unanimă în partid, a mai spus Stănescu. „Dacă nu vom reuşi acest lucru, să avem premier social-democrat, sigur că vom fi în Opoziţie, fără discuţie“, a continuat liderul PSD Olt.

Cel mai important argument al activiştilor PSD este „votul popular“, care ar prima în faţa argumentelor de ordin legislativ. „Eu cred că preşedintele ţării, oricare ar fi el, trebuie să respecte Constituţia şi trebuie să respecte voinţa poporului, votul popular. Restul sunt amănunte, eu aşa cred, din punctul meu de vedere. Şi nu cred că preşedintele va trece la amănunte, va fi responsabil, sau foarte responsabil, să respecte Constituţia şi votul Românilor“, a declarat Stănescu, menţionând (cu referire la contestaţia la Curtea Constituţională şi o eventuală suspendare a preşedintelui) că se au în vedere toate posibilităţile. „Vom merge până la capăt! (...) România nu e moşia cuiva.“, a mai spus Stănescu. 

Supăraţi pe Ponta

Întrebat ce rol ar putea juca Victor Ponta în structura viitorului Guvern, Stănescu a răspuns scurt: „A fost!“. Ulterior, comentând rezultatul obţinut de PRU şi implicarea lui Victor Ponta în campania pentru acest partid, Stănescu a confirmat că lucrurile nu au fost tocmai bine digerate de PSD şi că în partid există discuţii conform cărora procentele obţinute de PRU s-ar fi putut regăsi în favoarea PSD, cu implicaţii importante, liderul PSD Olt evitând, însă, să comenteze dacă Ponta şi-ar putea pierde, din acest motiv, sprijinul şi, implicit, fotoliul de parlamentar.

CITIŢI ŞI: Klaus Iohannis, despre viitorul premier: Criteriile de integritate rămân în picioare. Nu mă tem de suspendare

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite