Codul Galben de caniculă se prelungeşte. Cât mai ţin temperaturile de cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod Galben de caniculă emisă pentru sfârşitul de săptămână trecut, astfel că judeţul Olt se va confrunta şi astăzi cu temperaturi de cuptor.

Mai mult de jumătate de ţară rămâne sub avertizarea Cod Galben. Este vorba de regiunile sudice, estice, iar local şi cele vestice, şi doar pe arii restrânse în cele centrale, regiuni în care disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile caniculare vor ajunge până la 37...38 grade Celsius, temperatură măsurată la umbră, la soare temperatura resimţită fiind mult mai mare. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge din nou şi chiar va depăşi valoarea critică de 80 unităţi.

Avertizarea Cod Galben pentru regiunile menţionate este valabilă astăzi, 31 august, însă meteorologii spun că în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menţine şi în primele două zile ale lunii septembrie.

Imagine indisponibilă

O altă avertizarea Cod Galben, care intră în vigoare mâine, 1 septembrie 2020, vizează Banatul, Crişana, dar şi Maramureşul şi cea mai mare parte a Transilvaniei. În zonele menţionate, local şi la munte, vor fi averse care pot avea local şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, cantităţile de apă depăşind 20...25 l/mp, iar izolat chiar 50...50 l/mp.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite