Cetăţenii care vin din zonele roşii vor fi plasaţi tot în carantină sub pază. În Olt sunt spaţii disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o scădere constantă, în ultima săptămână, a numărului cetăţenilor care vin din zonele roşii şi sunt plasaţi în carantină instituţionalizată, se înregistrează din nou creşteri. Oltenii vor fi plasaţi, însă, tot sub pază, în judeţ.

Cetăţenii care vin în aceste zile în ţară, din zonele roşii, vor fi în continuare plasaţi în carantină, a precizat joi-seara ministrul de Interne Marcel Vela.

În judeţul Olt nu s-a pus niciun moment altfel problema, spun autorităţile, pentru că sunt locuri libere în spaţiile de carantinare, iar în situaţia în care ar creşte foarte mult numărul celor nou-veniţi se vor identifica şi altele. 

Joi, 16 aprilie 2020, conform raportării DSP Olt, se aflau 378 persoane în 23 spaţii de carantină instituţionalizată, numărul celor care au ieşit din carantină de la începutul perioadei de monitorizare fiind aproape egal (381). În judeţ sunt identificate şi pregătite aproximativ 600 locuri, care vor acoperi nevoile, chiar dacă în ultimele 24 ore se observă o nouă creştere a numărului celor veniţi de la graniţă. Se aşteaptă în continuare un nou val de intrări, asta şi pentru că în spaţiul public a apărut de ieri informaţia că persoanele venite din zonele roşii ar putea fi carantinate la domiciliu, informaţie infirmată de ministrul Marcel Vela.

La această dată, în autoizolare la domiciliu mai sunt în judeţ doar 245 persoane venite din zone galbene sau persoane în legătură cu pacienţi suspecţi sau confirmaţi, aproape 5.000 ieşind deja din monitorizarea autorităţilor de la declanşarea supravegherii epidemiologice. Judeţul Olt are în evidenţe 14 cazuri confirmate cu noul coronavirus, patru dintre pacienţi fiind declaraţi vindecaţi, iar ceilalţi 10 fiind sub tratament, în unităţi spitaliceşti, în stare bună.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite